16. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Srbija Vesti

NIS: Ulaganje u mlade za održivu budućnost Srbije

Kompanija NIS održala je još jedan panel, ovoga puta o ulaganju u mlade za održivu budućnost Srbije. Učesnici dikusije bili su ministri Slavica Đukić Dejanović, Mladen Šarčević i Zlatibor Lončar, kao i generalni direktor kompanije NIS u Srbiji Kiril Tjurdenjev.

Panel pod nazivom “Ulaganje u mlade za održivu budućnost Srbije” održan je na Beogradskom univerzitetu, gde su učesnici diskusije govorili o ulaganjima u mlade, prevashodno u obrazovanje, zdravstvo i o povratnoj vezi mladi i NIS. Ova kompanija ulaže kako u ove sfere drušvenog života, tako i u lokalne samouprave, a ta ulaganja su višestruko važna za kompaniju, ali i za stanovništvo.

Kompanija bez ljudi ne može da funkcioniše, a njihov kvalitet je najvažniji. Naša kompanije ulaže mnogo u svoje zaposlene, samo prošle godine smo uložili 237 miliona dinara u različite obuke. Trudimo se da obuke budu korisne, da budu konstruisane tako da se upotpune potrebe kompanije, ali i zaposlenih. Dešava se da ne možemo da zaposlimo ljude koji su već obučeni, pa smo jedna od kompanija koja uzima ljude bez iskustva, sa univeziteta. Godišnje oko je to 1000 studenata, NIS ih dalje obučava i pruža im iskustvo.

Mistarka Slavica Đukić Dejanović, kao neko ko je na čelu Međuregionalne radne grupe za sprovođenje Agende Ujedinjenih nacija o održivom razvoju do 2030, govorila je o ključnom modelu za održivost mladih koji će biti na nosećim funkcijama za 11 godina.

Kompanija NIS uložila je više od milion evra u zdravstvo. Svake godine pomaže i lokalnom zdravstvenom sistemu.

Da bi se “uhvatio” korak sa svetom, uvode se novi modeli obrazovanja, novi predmeti koji će pospešiti praksu i naše učenike osposobiti da budu pripremljeni za budući posao. Ministar prosvete Mladen Šarčević napomenuo je da NIS mnogo pomaže obrazovanje, više od šest miliona uložio je u srpske škole, a saradnja se odvija sa više od 10 srednjih škola, kroz proces dualnog obrazovanja.

NIS će u septembru zajedno sa Beogradskim univerzitetom i Ministarstvom prosvete održati konferenciju na kojoj će se govoriti upravo o projektima i ulaganjima u mlade.

Related posts

Lončar:U zdravstvene ustanove stiže 11 skenera, 5 angio sala

Jasmina Petkovic

Zahlađenje utiče i na hronične bolesnike

neca

Vučić sa zvaničnikom Forin Ofisa Ričardom Murom

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija