27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Vesti

Počelo polaganje male mature

Završni ispiti za osnovce, poznatiji kao mala matura, počeli su i trajaće do srede u školama u Srbiji. U Pančevu  je osmi razred završilo 1168 učenika, a u srednjim školama ima mesta za 1504 svršena osnovca.

Polaganje za male maturante počelo je danas rešavanjem testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika. Sutra će rešavati zadatke iz matematike, dok će u sredu raditi kombinovani test, koji podrazumeva zadatke iz fizike, biologije, hemije, istorije i geografije. Testove će rešavati od 9 do 11 časova. U Gradu Pančevu ima 1168 učenika koji su zavrešili 8 razred.

U Osnovnoj školi “Sveti sava” 88 učenika polagalo je danas test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika.

Prema podacima Ministarstva prosvete, osmi razred je završilo 69.388 učenika, ali će na malu maturu osim njih izaći i 215 učenika koji su osnovnu školu završili od 2010. do 2018. godine.

Related posts

Šabačka vlast ćuti i ne pomaže sugrađanima: Zelenović ni u toku vanrednog stanja nije obezbedio sredstva za najsiromašnije

Nikola Toadjer

Novi bodovi i medalje za takmičare “Pančevo 1813”

Bojana Kecic

Sajam zapošljavanja 8. maja u Pančevu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija