4. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Hronika Južni Banat Pančevo Vesti

Mihajlo Marko ispraćen na večni počinak

Danas je na vojlovačkom groblju na večni počinak ispraćen  u 65 godini Mihajlo Marko predsednik mesnog odbora Matice Slovačke u Vojlovici uz prisustvo mnogobrojnih vojlovčana, rodbine,   prijatelja kolega kao I  članova matice Slovačke iz celog Banata.

Mnogi su danas sa suzom u oku  i bolom u srcu došli u kapelu kako bi ispratili skromnog, ali zato marljivog čoveka koji je uvek bio pun razumevanja, spreman da sasluša i savetuje. Njegova ljubav prema svojim korenima datira još iz mladosti, bio je predsednik Slovačkog kulturno prosvetnog društva “Đetvan”, dobar folkloraš, glumac, predsednik, za mesni odbor matice slovačke poslednjih deset godina bio je sve…

Na komemoraciji, koja je održana u kapeli oprostili su se ne samo Vojlovčani, već i članovi Matice iz celog Banata, među kojima je bio i predsednik Matice Slovačke u Srbiji Jan Brtka, kao i predsednica nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjina Libuša Lakatoš.

Faliće nam mnogo, kao čovek koji se uvek trudio da sve što uradi bude dobro za ljude, okolinu i za Slovake u Vojlovici. Ostaje nam prazno mesto, velika žalost ali i lepe uspomene, koje će svi koji su ga poznavali  pažljivo čuvati u svom sećanju. Neka mu je laka Vojlovačka zemlja.

Related posts

Pre donošenja uzoraka hrane, dolazak najaviti telefonom

Nikola Toadjer

Direktor SZO upozorava: Nismo ni blizu kraja, pandemija se ubrzava!

Nikola Toadjer

Ministar Udovičić u Kovinu i Beloj Crkvi: Promovisanje turizma kroz sportske aktivnosti

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija