19. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Noć za pamćenje: Alen Islamović na Trgu Đorđa Vajferta

Slavni pevač “Bijelog dugmeta” i “Divljih jagoda” Alen Islamović priredio je Pančevcima koncert za pamćenje. Drugog dana velike manifestacije “Dani Vajferta”, Islamović je prvi put nastupio u gradu na Tamišu, ali priseća se vojničkih dana koji ga vezuju upravo za naš grad.

Koncert je protekao u pravoj rokerskoj atmosferi. Oduševljena publika pevala je vanvremenske hitove “Bijelog dugmeta”, “Divljih jagoda”, ali i pesme iz Alenove solističke karijere. Kako je decenijaam na muzičkoj sceni, pitali smo ga šta se s vremenom promenilo i šta je donela smena generacija u publici.Čini se da je povremeno menjao žanrove, ali najduže, pa i danas, rai sa Goranom Bregovićem i “Bijelim dugmetom”. Legendarni pevač kratko se osvrnuo na svoju višedecenijsku karijeru i vreme kada je nastupao kao frontmen “Dugmeta”.

Pitali smo Alena Islamovića da li je dovršio svoju autobiografsku knjigu “Moje doline sjećanja”, u kojoj ima mnogo neispričanih priča iz perioda kada je pevao u “Bijelom dugmetu”.

Publika će jun 2019. pamititi i po novom albumu Alena Islamovića pod nazivom “Tajno”, sa čak sedamnaest pesama, nekih novih i ponekih starih u novim aranžmanima.

Osim dueta “Nije mi dobro”, zanimljiva je i saradnja s Kikijem Lesendrećim.

Related posts

Od sutra nastava na RTS-u

Katarina Popović

Zelenović žrtvujezdravlje građana Šapca da bi se zadržao u fotelji još neki dan!Novi skandal u režiji bivšeg gradonačelnika

Branislava Grčić

Privredni subjekti aktivni pri izradi Strategije za privlačenje investicija

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija