12. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić čestitao rođendan Si Đinpingu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas pismo čestitku predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu, u kome se kaže:

 

„Vaša ekselencijo, dragi prijatelju,

 

Primite moje iskrene čestitke za rođendan, uz najbolje želje za dobro zdravlje i ličnu sreću, kao i mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti, na dobrobit prijateljske Kine i svih njenih građana.

 

Dozvolite mi da još jednom izrazim veliko poštovanje za Vaš požrtvovan rad, sa uverenjem da će Kina, uz mudrost i odvažnost, svojstvene Vašem liderstvu, nastaviti da dostiže impresivne ciljeve i niže nove uspehe u svim oblastima, kako na unutrašnjem, tako i na međunarodnom planu, posebno u ovoj godini kada Narodna Republika Kina obeležava sedamdesetogodišnjicu osnivanja.

 

I ovom prilikom Vam zahvaljujem za srdačno gostoprimstvo, koje ste mi ukazali tokom Drugog foruma za međunarodnu saradnju Pojas i put, a posebno za čast da budem među trojicom lidera, koji su imali završnu reč na tom eminentnom skupu. Vaša inicijativa Pojas i put će, kroz povezivanje Kine sa zemljama na novom Putu svile, kao i njihovo međusobno povezivanje, učiniti da svet bude bogatiji i zato Vam zahvaljujem na tome što je Srbija deo tog najvećeg razvojnog projekta u savremenom svetu. Srbija će, verujući u ideale ravnopravnosti i solidarnosti, uvek biti podrška nastojanju Kine da, uz poštovanje međunarodnog prava i načela jednakosti svih zemalja, bez obzira na njihovu veličinu, društveno i ekonomsko uređenje, istorijsko nasleđe ili stepen razvoja, gradi pravedniji svetski poredak. Zahvaljujući tome, kao i svesrdnom zalaganju za mir i stabilnost, uživate veliko poštovanje, ne samo u Kini, već i daleko van njenih granica, gde god se poštuju istinsko slobodarstvo i nezavisnost.

 

Ponosan sam što sam predsednik Srbije dok je, bez obzira na geografsku udaljenost, sa Kinom čvrsto vezuju sveobuhvatno strateško partnerstvo i čelično prijateljstvo, zasnovani na međusobnom uvažavanju i razumevanju. Vama, našem dragom prijatelju, dugujemo veliku zahvalnost za stalan napredak bilateralne saradnje u svim oblastima, a posebno za intenzivan politički dijalog i plodonosnu ekonomsku saradnju.

 

Uz trajnu zahvalnost za iskrenu podršku Kine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i doslednom stavu o pitanjima od suštinskog državnog i nacionalnog interesa, želim da potvrdim, ekselencijo, nepromenjivu poziciju Srbije u  podršci politici jedne Kine.

 

Uz veliku radost što ću imati čast da Vam ponovo poželim dobrodošlicu u Srbiji, primite, ekselencijo, srdačne pozdrave i izraze mog dubokog uvažavanja“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

 

 

 

Related posts

Predsednik Vučić doputovao u Bahrein

Aleksandra Miloševska

Ministar Zoran Đorđević u emisiji “Lice Nacije”: Ponudio sam predsedniku Vučiću da ne budem deo nove Vlade, novog ministra čeka uređeno stanje i 6 novih zakona

Zorana Stekovic

Vulin: Nastavićemo odgovorno upravljanje migrantskom krizom

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija