23. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić čestitao rođendan Si Đinpingu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas pismo čestitku predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu, u kome se kaže:

 

„Vaša ekselencijo, dragi prijatelju,

 

Primite moje iskrene čestitke za rođendan, uz najbolje želje za dobro zdravlje i ličnu sreću, kao i mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti, na dobrobit prijateljske Kine i svih njenih građana.

 

Dozvolite mi da još jednom izrazim veliko poštovanje za Vaš požrtvovan rad, sa uverenjem da će Kina, uz mudrost i odvažnost, svojstvene Vašem liderstvu, nastaviti da dostiže impresivne ciljeve i niže nove uspehe u svim oblastima, kako na unutrašnjem, tako i na međunarodnom planu, posebno u ovoj godini kada Narodna Republika Kina obeležava sedamdesetogodišnjicu osnivanja.

 

I ovom prilikom Vam zahvaljujem za srdačno gostoprimstvo, koje ste mi ukazali tokom Drugog foruma za međunarodnu saradnju Pojas i put, a posebno za čast da budem među trojicom lidera, koji su imali završnu reč na tom eminentnom skupu. Vaša inicijativa Pojas i put će, kroz povezivanje Kine sa zemljama na novom Putu svile, kao i njihovo međusobno povezivanje, učiniti da svet bude bogatiji i zato Vam zahvaljujem na tome što je Srbija deo tog najvećeg razvojnog projekta u savremenom svetu. Srbija će, verujući u ideale ravnopravnosti i solidarnosti, uvek biti podrška nastojanju Kine da, uz poštovanje međunarodnog prava i načela jednakosti svih zemalja, bez obzira na njihovu veličinu, društveno i ekonomsko uređenje, istorijsko nasleđe ili stepen razvoja, gradi pravedniji svetski poredak. Zahvaljujući tome, kao i svesrdnom zalaganju za mir i stabilnost, uživate veliko poštovanje, ne samo u Kini, već i daleko van njenih granica, gde god se poštuju istinsko slobodarstvo i nezavisnost.

 

Ponosan sam što sam predsednik Srbije dok je, bez obzira na geografsku udaljenost, sa Kinom čvrsto vezuju sveobuhvatno strateško partnerstvo i čelično prijateljstvo, zasnovani na međusobnom uvažavanju i razumevanju. Vama, našem dragom prijatelju, dugujemo veliku zahvalnost za stalan napredak bilateralne saradnje u svim oblastima, a posebno za intenzivan politički dijalog i plodonosnu ekonomsku saradnju.

 

Uz trajnu zahvalnost za iskrenu podršku Kine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i doslednom stavu o pitanjima od suštinskog državnog i nacionalnog interesa, želim da potvrdim, ekselencijo, nepromenjivu poziciju Srbije u  podršci politici jedne Kine.

 

Uz veliku radost što ću imati čast da Vam ponovo poželim dobrodošlicu u Srbiji, primite, ekselencijo, srdačne pozdrave i izraze mog dubokog uvažavanja“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

 

 

 

Related posts

Vučić na otvaranju bolnice u VMC “Karaburma”: Srećan sam što smo MERAMA OZBILJNOSTI uspeli da SAČUVAMO ŽIVOTE LJUDI!

Katarina Popović

Dva postolja i maksimalan broj bodova za Borkovića u Slovačkoj

Nikoleta Dragaš

Ministar i predsednik PS-a Vulin: Što bude manje Medlin Olbrajt i Eliota Engela, to će biti više prilike da budućnost nadvlada prošlost

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija