15. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija

Stasala je nova generacija vojvođanskih separatista

Stasala je nova generacija vojvođanskih separatista. Posle odlaska Nedima Sejdinovića sa čela NDNV, na mesto predsednika Nezavisnog društva novinara Vojvodine dolazi Norbert Šinković. Njegov zamenik u ovom udruženju koje okuplja novinare kojima je ideja o nezavisnoj Vojvodini bliska biće Maja Leđenac. Ko su ljudi koji će voditi ovo udruženje? Ko će koristiti stotine hiljada evra koje ovo udruženje dobija iz inostranstva?

Norber Šinković rođen je 1985. godine u Subotici. Nova je generacija vojvođanskih separatista koja nastavlja tradiciju Nedima Sejdinovića, Dinka Gruhonjića i drugih. Dugogodišnji je član Nezavisnog društva novinara Vojvodine, novinar Radija Slobodne Evrope i asistent na Filozofskom fakultetu Novi Sad. Radio je i na separatističkom portalu VOICE, koji uz portale Autonomija predstavlja glavno glasilo vojvođanskih separatista. Norbert Šinković će takođe upravljati stotinama hiljada evra koje NDNV dobija iz inostranstva. Samo jedna donacija Nezavisnom društvu novinara Vojvodine od ROCKEFFELER BROS FUND iznosi 60.000 dolara.

Norbert Šinković učestvovao je sa svojim kolegama iz NDNV u organizaciji tribine Plači Vojvodino. Na toj tribini su napadali Srbiju zbog stogodišnjeg pljačkanje Vojvodine, da Srbija nije oslobodila Vojvodinu 1918. godine i da ne žele da slave spajanje Vojvodine i Srbije. On je na toj tribini izjavio da se ideje autonomije(nezavisnosti) moraju objasniti običnim ljudima i šta će oni imati od toga. Za kraj je izjavio da je Vojvodina prilika koju ne znaju da iskoriste. Učestvovao je u protestima protiv diktature 2017. godine i protestima Ne davimo Beograd.

Maja Leđenac rođena 1984. godine će biti novi potpredsednik NDNV. Novinar je Radija Slobodne Evrope i dugogodišnji član Nezavisnog društva novinara Vojvodine. Pisala je tekstove i na portalu VOICE. U jednom od svojih tekstova na ovom separatističkom portalu, napala je državu Srbiju zbog pomoći gradnje Hrama Svetog Save. Maja Leđenac zamerila je što se diskriminišu druge vere ako se pomaže Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Sve ovo nije čudno s obzirom da novinari VOICA često napadaju SPC u svojim tekstovima. Maja Leđenac učestvovala je u protestima Ne davimo Beograd i protestima podrži Rtv. Bliska je sa ljudima koji su snimili film o zločinima Srba nad Albanicma.

IZVOR : ISTRAGA

Related posts

Ministar Vulin čestitao Badnje veče i Božić

Nikoleta Dragaš

Počela sednica Vlade Srbije sa Srbima sa KiM, prisustvuje Vučić

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić na KCN: Naš posao je da zaštitimo ljude od virusa

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija