21. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Dan dobrovoljnih davaoca krvi obeležen i u Pančevu

Povodom 14. juna Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi Gradska organizacija Crvenog krsta organizovala podele zahvalnica za davaoce koji su krv dali preko 100 puta. Ispred Gradske uprave nagrađeni su najbolji učenički literarni i likovni radovi đaka osnovnih i srednjih škola koji su pobedli na konkursu “Krv život znači”.

Svake sekunde, nekome je potrebna jednica krvi i zato je važno da ima što više humanih ljudi, koji će svojim malim gestom pomoći da se nekome spasi život. 14. juna obeležava se Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi. Crveni krst Pančeva želeo je da se zahvali višestrukim davaocima i učesnicima konkursa “Krv život znači”.

Milan je dobrovoljni davalac krvi postao još u srednjoj školi. Do sada je 107 puta dao krv i nekome pomogao.

Zaposleni u Crvenom krstu raspisuju literane i likovne konkurse kako bi deca još u osnovnoj školi shvatila koliko je dobrovoljno davalaštvo važno i humano. Neki su svoj talenat pokazali pišući sastav, a nekima je bilo lakše da to prikažu na crtežu.

Zalihe krvi tokom leta su na najnižoj granici, Crveni krst Srbije će od 14. juna do kraja leta sprovoditi kampanju pod nazivom “Crveni krst crveni tepih” čiji je lajt motiv “Čekam te na akciji”, gde će javne ličnosti putem video klipova pozivati sve naše sugrađane da postanu dobrovoljni davaoci dok i sami daju lični doprinos da rezerve krvi budu stabilne.

Related posts

MARINIKA I DVERI OPET MASNO LAŽU: Od Rističevićevog priveska izmislili nož!

Mica Milakov

Vandali uništili i opljačkali objekat udruženja vinara, policija brzo reagovala!

Zorana Stekovic

Raspisan konkurs poezije i kratke proze „Rukopisi 44“

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija