27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio fabriku „ZF Friedrichshafen AG“ u Pančevu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovali su danas u Pančevu otvaranju nove fabrike nemačke kompanije  „ZF Friedrichshafen AG“ za proizvodnju autodelova, investiciju vrednu 160 miliona evra.

Reč je o prvom pogonu ove kompanije u Srbiji, u kome će se proizvoditi  generatori za hibridne i električne pogone, mikroprekidači i prekidači za menjače u kojem je zaposleno 300 radnika.

„Danas je poseban dan ne samo za Pančevo i AP Vojvodinu već i za celu Srbiju. Mnogo truda je uloženo da bi ova kompanija došla u Srbiju. Hvala Vladi republike Srbije, Pokrajinskoj vladi i Gradu Pančevu, jer bez timskog rada ne bi bilo moguće privući ovu veliku kompaniju u našu zemlju, koja je danas, jedna od najmodernijih i najsavrevremijih“, kazao je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Posle 40 godina zastoja u privrednom razvoju, naš grad obnavlja svoju industrijsku tradiciju, kazao je gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov. „Izgradnjom ove fabrike, vraća nam se vera da Pančevo može da postane jedan od najjačih industrijskih centara, sa visokim stepenom zaposlenosti i iznad prosečnom cenom rada“, rekao je gradonačelnik Pavlov.

Ostvarili smo zajednički uspeh u Pančevu i Upravni odbor naše kompanije odlučio je da proširimo naše proizvodne kapacitete  i zaposlimo još viže ljudi u oblasti električne mobilnosti ovde, u vašoj zemlji  kazao je  Majk Hankel, član Upravnog odbora „ZF Friedrichshafen AG.

Kompanija „ZF Friedrichshafen AG“  je  tehnološka grupacija koja isporučuje sisteme za mobilnost putničkih automobila, dostavnih vozila i industrijske tehnologije. Zapošljava 149.000 radnika na globalnom nivou na oko 230 lokacija u 40 zemalja.

 

Related posts

Telefonski razgovor predsednika Vučića i Erdogana

Aleksandra Miloševska

VUČIĆ: Od početka pomažemo Republiku Srpsku! Nastavićemo da šaljemo značajnu podršku u medicinskoj opremi

Katarina Popović

PU PANČEVO VEĆ TRADICIONALNO ZA 8.MART: Policajci damama delili ruže širom Južnog Banata!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija