15. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Sport

Anja Davidović i Stefan Birka prvaci Balkana u kros triatlonu

U nedelju 09. juna u Kragujevcu, u ambijentu parka prirode Šumarice, održano je takmičenje u kros triatlonu, disciplini koja podrazumeva 0.5km plivanja, 12km vožnje MTB bajka i 3km trčanja. Organizatori i domaćini trke bili su ljudi iz Kluba Ekstremnih Sportova Kragujevac koji su se potrudili da profilom staze zadovolje sve standarde takmičenja na ovako visokom nivou. Specifičnost ove discipline triatlona je u tome što se biciklistički i trkački deo izvode po uglavnom šumovitom, travnatom i neravnom terenu. Zbog toga je veština vožnje MTB bicikla veoma bitna.

TK Tamiš je učestvovao sa 11 takmičara koji su bili deo reprezentacije Srbije i svojim nastupom su dali značajan doprinos u velikom broju osvojenih medalja naše reprezentacije.

Osvajači medalja su:

– Anja Davidović, zlato u konkurenciji juniorki
– Stefan Birka, zlato u konkurenciji mlađih kadeta
– Aleksa Kežić, bronza u konkurenciji mlađih kadeta
– Vladimir Kokanov, bronza u konkureciji juniora
– Iva Božičković, srebro u konkureniicji mlađih kadetkinja
– Dušan Lukić, srebro u konkurenciji veterana starijih od 40 godina

Pored njih nastupili su i Vojin Davidović 4 mesto, Nikola Galović 4 mesto, Luka Gligorić, Marko Gligorić i Ozren Perišić.

Sezona se nastavlja trkom STU kupa 16. juna u Bačkom Novom Selu, trka sprint triatlona ( 0.75km plivanja – 20km bajka – 5km trčanja ).

Related posts

Falsifikovao tablice, policija brzo intervenisala!

Mica Milakov

Američki ambasador na bureku u Pančevu

Mica Milakov

“Čepom do osmeha”: Unija mladih Pančeva sakupila više od 50 kilograma čepova

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija