14. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Novoseljani zadovoljni – preventivni pregled bez zakazivanja

Veliko interesovanje žitelja Banatskog Novog Sela za preventivne preglede koji su ove subote organizovani u prostorijama Doma za kulturu. Pregledane su 173 osobe. Urađene su im osnovne laboratorijske analize i rađen je bodi mas indeks, kao i ultrazvučni pregled štitaste žlezde.

Velika gužva i interesovanje za preventivne preglede u Novom Selu nije omela žitelje ovog mesta. Svi su strpljivo čekali svoj red, jer je to bila prilika da provere svoje zdravstveno stanje. Iako su preventivni pregledi namenjeni osobama koje nemaju nijednu bolest, i stariji sugrađani su vadili krv, merili krvni pritisak i kontrolisali rad štitaste žlezde, jer je dolazak ekipe Prventivnog centra Doma zdravlja u Novo Selo bio prilika da bez odlaska kod lekara dobiju informaciju o svom zdravlju.

Žitelji Novog Sela imali su samo reči hvale za preglede koji su organizovani u njihovom selu.

Zahvaljujući dobroj saradnji, akciju preventivnih pregleda organizovali su MZ Banatsko Novo Selo, JKP Bantasko Novo Selo, Dom kulture BNS, Preventivni centar Doma zdravlja, Opšta bolnica Pančevo i Zavod za javno zdravlje.

Related posts

Jedan od učesnika ubistva u Starčevu predao se nadležnim organima?

Mica Milakov

U HIP-Petrohemiji privremeno obustavljena proizvodnja

Vanja Vićentić

Opasnost od afričke svinjske kuge

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija