25. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić se sastao sa Martinom Larkin

Predsednik Vučić učestvuje na međunarodnom forumu „Globsec 2019” u Bratislavi. „Zahvalni smo na svakoj vrsti pomoći koju svetski ekonomski forum može da pruži Srbiji u unapređenju, otvaranju i pozicioniranju naše ekonomije u svetu“, poručio Vučić u razgovoru sa Martinom Larkin.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Bratislavi s rukovodiocem odeljenja za Evropu i Evroaziju i članicom Izvršnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Martinom Larkin.

Vučić i Larkin su među učesnicima GLOBSEC foruma u glavnom gradu Slovačke.

„Zahvalni smo na svakoj vrsti pomoći koju Svetski ekonomski forum može da pruži Srbiji u unapređenju, otvaranju i pozicioniranju srpske ekonomije u svetu, s obzirom na to da je globalni socio-ekonomski razvoj glavni prioritet WEF“, piše u poruci na Vučićevom Instagram profilu uz fotografiju sa bilateralnog sastanka.

Vučić će na toj međunarodnoj konferenciji učestvovati na dva panela.

Najpre će govoriti na panelu o suštini dijaloga Beograda i Prištine, na kojem će, prema najavi organizatora, učestvovati i predsednik Crne Gore Milo Ðukanović, kao i presednik privremenih vlasti u Prištini Hašim Tači, te i direktorka za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u Evropskoj službi za spoljne poslove Angelina Ajhorst, a moderiraće Metnju Karničnig, glavni dopisnik za Evropu lista „Politiko“.

Predsednika Srbije će zatim učestvovati na panelu „Zapadni Balkan: Udaljavanje od Evrope?“, na kojem će govoriti i crnogorski predsednik Ðukanović, potpredsednica bugarske vlade zadužena za reformu pravosuđa i ministarka spoljnih poslova Ekatarina Zaharijeva, i generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RC C).

Skup će moderirati Valeri Hopkins, dopisnica „Fajnenšel tajmsa“ za jugoistočnu Evropu.

Tokom boravka u Bratislavi, Vučić će imati odvojene bilateralne susrete sa v.d. pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Filipom Rikerom, senatorom i predsedavajućeg Odbora za unutrašnju bezbednost i vladine poslove Senata SAD Ronom Džonsonom, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

 

 

Related posts

Obeležena “Kristalna noć” na Stratištu

Nikoleta Dragaš

Stefanović: Zahtev da se puste uhapšeni suprotan vladavini prava

Bojana Kecic

Južni Banat: U poslednjih 24 h 303 novobolelih

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija