24. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija

Makron zahvalio Vučiću na podršci nakon požara u Bogorodičinoj crkvi

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo predsednika Francuske Republike Emanuela Makrona, u kome se kaže:

“Gospodine predsedniče, dragi Aleksandre,

Posebno sam bio dirnut podrškom koju ste mi uputili nakon strašnog požara, koji je 15. aprila ove godine uništio Bogorodičinu crkvu u Parizu. U ime francuskog naroda, srdačno Vam se zahvaljujem na tome.

Ovaj događaj je bio tragičan za celu naciju. Izazvao je snažne emocije u Francuskoj, jer je Bogorodičina crkva deo nas, naše istorije, koju smo gledali dok je guta plamen. Bogorodičina crkva u Parizu je katedrala svih Francuskinja i Francuza. Sa svim svojim sugrađanima podelio sam duboku tugu, a moje misli su bile posebno okrenute katolicima svuda u svetu.

Izbegli smo najgore. Nije bilo smrtnih slučajeva, a struktura katedrale, njena fasada i dve glavne kule su spasene. Posebno bih istakao mobilisanost pariskih vatrogasaca i vatrogasaca iz regiona Il de Frans, koji su proveli sate boreći se protiv vatrene stihije stavljajući svoj život u opasnost.

Ova katedrala je već bila oštećivana, ali rušenja i pljačke je nisu sprečili da se iznova izdigne iz pepela. Svi zajedno ćemo je ponovo izgraditi i ja se na to obavezujem. Prikupljanje dobrovoljnih priloga je pokrenuto već dan nakon tragedije. Pozvaćemo najveće stručnjake iz celog sveta da obnove Bogorodičinu crkvu. Već sada, poruke kao Vaša sa izrazima saosećanja, koje nam stižu iz celog sveta, posebno su nam dragocene.

Zahvaljujući Vam se još jednom, molim Vas, gospodine predsedniče, da primite izraze mog veoma dubokog poštovanja“, navodi u pismu predsednik Makron, posebno naglasivši zahvalnost za ličnu velikodušnost predsednika Vučića.

Related posts

Predsednik Vučić fudbalerima Srbije: Ponosni smo na vas!

Miroslava Cvejin

Vučić u utorak obilazi deonicu brze pruge Beograd-Budimpešta

Nikoleta Dragaš

Novi pogon Knott Autoflexa u Bečeju,predsednika Vučića sačekali građani

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija