15. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

“Dani suncokreta” po drugi put u Pančevu

U Pančevu je otvorena druga po redu Manifestacija “Dani suncokreta” u organizaciji Društva pčelara Pančeva, a uz podrušku Grada i Turističke organizacije Pančeva. Svi zainteresovani moći će na Trgu slobode da kupe pčelinje proizvode i uživaju u programu koji su pripremili članovi KUD-a „Čigra“.

“Dani suncokreta” su gradska manifestacija koja je sufinansirana na konkursu Grada Pančeva – Sekretarijata za zaštitu životne sredine. Cilj manifestacije je promocija pčelarstava, ali i edukcija pčelara i mladih.

Turistička organizacija Pančeva je podržala ovu manifestaciju jer ona predstavlja potsticaj za Udruženja koja se na njoj projavljuju, rekao je Nikola Stoiljković, direktor TOP-a.

Pčelari iz Južnog Banata su se okupili na Danima suncokreta da predstave svoje proizvode.

Pored pčelara, tradicionalno je na ovakvim manifestacijama prisutno  Udruženje žena Pančevke iz Gornjeg grada  sa svojim proizvodima i poslasticama.

U kultruno-umetničkom programu učestvuju članovi KUD-a „Čigra“. Za subotu je najvaljeno  predavanje  poznatog pčelara iz Zrenjanina Janoša Balina o suncokretovoj paši, a potim i obilazak  grada i vožnja katamaranom.

Related posts

Zašto je važno dati krv?

Jasmina Petkovic

Borković osvojio nove bodove na legendarnoj stazi Spa Frankošamp

Nikoleta Dragaš

KONFERENCIJA O ZAPADNOM BALKANU, PREDSEDNIK VUČIĆ: Iznenadila me žestina albanskih napada, MI SMO IMALI SAMO JEDAN ZAHTEV!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija