23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Pančevo Vesti

Živković deo projekta unutrašnje destabilizacije Srbije? ( 2.deo)

Da li je Nenad Živković od Vlade Mirka Cvetkovića zaradio novac kojim je pre četiri godine pokušao na aukciji da kupi list “Pančevac”? Nudio je skoro 190 hiljada evra. U procesu privatizacije medija, hvalio se da će da kupi i RTV Pančevo, medijsku kuću ispred koje je nedavno lično postavio venac i palio sveće i na sve zaposlene nacrtao metu.

Novac mu sigurno nije dao brat, u čijoj senci je proveo život, brat koji je izjavio da mu ni u snu ne bi pomogao u kupovini Pančevca ili bilo kakvog biznisa, brat koji još uvek proverava da li ga je Živković potkradao u tih sedam meseci staža, koliko je uspeo da nakrpi kod njega u firmi.

Možda je novac zaradio kroz NGO sektor, u kojem je sa par besposličara, koji i danas sa njim dangube, krenuo u lažnu “bitku za Pančevo”, čije su se epizode uvek završavale punim džepovima istih pojedinaca.

Živković je očigledno deo plaćenog projekta koji je nespretno razotkrila američka provladina organizacija “Fridom Haus”. Oni se bave širenjem američke “slobode i demokratije u svetu”, sa kojom je Srbija jako dobro upoznata tokom bombardovanja 1999. godine. Analiziraju prepreke i zagovaraju “veća politička prava i građanske slobode”, ali isključivo za one koji rade za njih.

Fridom Haus u najnovijem izveštaju o Srbiji konstatuje da “provladini mediji dobijaju državni novac putem reklama”, najgrublje ignorišući činjenicu da su u svim slučajevima regularno sprovedene javne nabavke. Ali su prećutali izvore finansiranja medija koje oni ocenjuju “slobodnim”. Prećutali su da navedu od koga su slobodni i jesu li slobodni i od Vlade SAD, imajući u vidu tamošnje finansijske tokove koji dosežu i do medija u Srbiji.

Da li je TV N1 nezavisna od bivšeg šefa CIA Petreusa, Đilasa i Šolaka? Kako su tako “nezavisni” dobili poziciju broj 1 u kablovskoj mreži SBB? Čime je poziciju broj 2, ispred javnog servisa RTS i mnogo gledanijih privatnih televizija sa nacionalnom pokrivenošću, zavredela Đilasova Nova S? Ko finansira rad NDNV koji opozicione političare proizvode u novinare? Ko finansira lažnog novinara, a političkog aktivistu Nenada Živkovića i iste mu saradnike?

Očekujemo da nas pojedini hrvatski mediji i tih par likova poput Dinka ponovo napadnu. Kada se o Živkoviću napiše istina, o mahinacijama, prevarama, zloupotrebama, onda se podigne vaskolika “demokratska javnost” da soli pamet i medije zasipa nebuloznim saopštenjima o “prorežimskim medijima” i napadima na “slobodu govora”.

I opet će da tvrde da je Živković, kojeg su i sami označili kao političkog aktivistu, ustvari pravi novinar, a glavni i odgovorni urednici registrovanih javnih glasila koji o njemu pišu istinu – nisu novinari.

Nastaviće se…

Related posts

Dejan Tomašević: Usmeriti decu na sport, učite ih da neguju prave vrednosti

Zorana Stekovic

Ministar Vulin: Svaki pripadnik službi bezbednosti zna da država brine o njemu

Jasmina Petkovic

Prinudna uprava u Šapcu do kraja avgusta? Kraj samovolje lokalnog diktatora Nebojše Zelenovića

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija