15. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić na TV PRVA : Sto puta sam rekao nema priznavanja Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje u Jutarnjem programu TV Prva i tom prilikom sa Jovanom i Srđanom razgovara o svim aktuelnim temama u Srbiji. Poseban akcenat je na temi Kosova i Metohije, ali predsednik se osvrnuo i na sve ostale teme koje su važne za građane Srbije

Kako će na samitu u Bratislavi objasniti zašto je došlo do zastoja u dijalogu Beograda i Prištine, koje će stavove izneti u razgovorima sa američkim zvaničnicima, zbog čega je sastanak u Parizu 1. i 2. jula još pod znakom pitanja, koliko se zapadni Balkan udaljio od Evrope, predsednik Vučić odgovara:

– Pre deset dana sam imao žustru raspravu sa Tačijem. Nije pitanje konstruktivne ili destruktivne politike, mi želimo da razgovaramo o rešavanju problema, ali kada čujete da gospodin Tači neće da formira ZSO, da neće da ukine takse, onda shvatite da ni međunarodna snaga ugovora ne važi. Nasmejan sam, nemam na koga da budem ljut, pre bih rekao da sam razočaran zbog činjenice da već šest godina ne možemo da dobijemo ono što su Albanci potpisali. Ljutnja nikome ne pomaže, ja sam razočaran, a nasmejan sam jer sam oslobođen krivice za ono što se dešava na Kosovu, jer ja tamo idem da govorim istinu, ono što svi vide – rekao je Vučić i dodao:

– Razgovori u Parizu neće biti laki. Mi smo sada došli u situaciju da pitamo Ameriku da nam pomogne oko ukidanja taksi. Ovo je loša slika o Srbiji, niko ne želi da čuje da na našoj teritoriji nema slobodne trgovine i protoka robe. Iako su oni protivpravno otcepili deo teritorije, mi smo opet krivi i zato su nam uveli takse, a već toliko dugo svi ćute – rekao je predsednik na pitanje o predstojećem samitu u Parizu. 

Ne tražim ništa od Evrope

Predsednik Srbije je objasnio na koji način političari iz Prištine žele da ucenjuju Srbiju i njega kao predsednika i u kakvoj situaciji se nalazi naša strana.

Related posts

Tema sednice Glavnog odbora SNS – priprema za izbore

Aleksandra Miloševska

Od ove godine moguća prijava dece u vrtić elektronski i u gradu Pančevu

Jasmina Petkovic

Zbog taksi od 100 odsto, VUČIĆ zakazao vanredan sastanak sa ambasadorima i sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost!

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija