13. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Sport Vesti

Turnir u mini-rukometu – kruna projekta „Jedna mala lopta može promeniti dečji svet“

„Jedna mala lopta može promeniti dečji svet“ projekat je Saveza za školski sport kojim su obuhvaćena deca osnovnih škola, nižih uzrasta sa teritorije grada Pančeva. Kao kruna projekta danas je u Hali sportova održan turnir u mini-rukometu, na kojem su sva deca bila pobednici.

Savez za školski sport Pančevo u saradnji sa Rukometnim klubom „Dinamo“ organizator je školskog turnira u mini-rukometu. Dečaci i devojčice, drugog i trećeg razreda svoju borbenost na terenu pokazali su  kroz rukomet i sportski duh.

Svaki dan proveden sa decom je dragocen, naglasio je gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov. Dodao je da su sve akcije Saveza za školski sport dobre i da ih lokalna samouprava podržava. Kada je reč o mini-rukometu, on nije takmičarskog karaktera, pa je i samim tim i prilagođen deci nižeg uzrasta osnovnih škola.

Projekat Saveza za školski sport „Jedna mala lopta može promeniti dečji svet“ obuhvata šest škola na teritoriji grada Pančeva, osnovne škole „Miroslav Antić“, „Branko Radičević“, „Stevica Jovanović“, „Sveti Sava“, „Đura Jakšić“ i „Dositej Obradović“ iz Omoljice. Cilj je da se deca zabave i da nauče igraju ovu sportsku disciplinu.

Učiteljice iz Osnovnih škola su zajedno sa profesorima fizičkog vaspitanja obučavali decu.

Na kraju turnira sva deca su dobila diplome i slatkiše i kao što su rekli organizatori svi su pobednici, a svako iskustvo je dragoceno.

Related posts

Nekontrolisano mokrenje kod žena nije nerešiv problem

Nikoleta Dragaš

Ministar Vulin: Patrijarh Irinej je svojim trajanjem dokazao da među Srbima u najtežim vremenima žive najveći ljudi

Jasmina Petkovic

Dan rumunskog jezika

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija