25. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Konvoj humanitarne pomoći stigao u Pančevo. “Bajker Brumi Hilfe” donirao medicinsku opremu.

U Pančevo je stigao veliki konvoj humanitarne pomoći u vidu medicinske opreme, materijala i pomagala, koju je donirala humanitarna organizacija bajkera “Bajker Brumi Hilfe” (Biker-Brummi-Hilfe), koju predstavlja dr Herman Menzel. Zahvalnice donatorima uručio je gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

Humanitarni MK iz Nemačke “Bajker Brumi Hilfe” (Biker-Brummi-Hilfe) vozi svoju 18. humanitarnu turu. Ove godine humanitarnu pomoć BBH donirao je zdravstvenim ustanovama u Pančevu. Konvoj kamiona sa medicinskom opremom, materijalima i pomagalima stigao je u naš grad. Domaćini su znali kako da dočekaju svoje goste. Moto Klub “Sirius” iz Pančeva, preko kojih je i došlo do saradnje, napravio je prigodnu svečanost za goste iz Nemačke, uz hranu, piće i dobru muziku. Priliku da se na poseban način zahvali na pomoći iskoristio je, u ime grada, gradonačelnik Saša Pavlov, koji je predsedniku nemačkog humanitarnog kluba dr Hermanu Munzelu uručio specijalnu zahvalnicu.

Doktor Slobodan Ovuka, direktor Opše bolnice Pančevo, ocenio je da je donirana oprema veoma kvalitetna.

Predsednik MK “Sirius” Siniša Štampić otkriva da je saradnja sa nemačkim BBH nastala preko jednog člana.

Doktor Herman Munzel (Dr. Herman Munzel) ističe da bajkeri pokušavaju da šire solidarnost, jer su međusobna druženja ljubitelja motocikala iz cele Evrope veoma značajna, pa se javila potreba da bajkeri urade i nešto konkretno.

“Bajker Brumi Hilfe” svake godine ima donatorske akcije, tako što prikuplja potrebnu opremu, polovnu, ispravnu, sa malim stepenom korišćenosti, a zatim je servisira i priprema za dalju upotrebu, sredstvima koje dobija iz evropskih fondova. To čine svake godine za po dva grada u dve države. Ove godine su to bili Arad i Rešica u Rumuniji, Kraljevo i Pančevo u Srbiji.

L. T.

Related posts

Ko je zapalio sportski teren u Šapcu?

Katarina Popović

Predsednik Vučić sa najbližima obeležava svoju slavu Svetog Nikolu

Mica Milakov

Servisne informacije za 19.10.2020.

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija