13. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekologija Najvažnije

Tamiški kej bogatiji za 45 stabala javora

Tradicionalno, svake godine predstavnici Lokalne samouprave  povodom 5. juna Svetskog dana zaštite životne sredine organizuju akcije koje doprinose očuvanju životne sredine u gradu Pančevu. Danas je u “Parku prijateljstva ” posađeno 45 stabala javora.

“Park prijateljstva” koji se nalazi u blizini Tamiškog keja bogatiji je  za 45 stabala javora.  Akcenat je, ove godine, stavljen na zagađenje vazduha. Zna se da su stabla čistači vazduha, pa su zato većnica za zaštitu životne sredine, Katarina Banjai i Danilo Bjelica, direktor JKP “Zelenilo” posadili  javore u “Parku prijateljstva”.

  • Broj 45 ima svoju simboliku, jer je danas tačno 45 godina od kada se obeležava Savetski dan zaštite životne sredine. Osim ovih aktivnosti, proglasićemo, kao i svake godine,  pobedničku školu u akciji “Sakupi i uštedi – vredi”. Ove godine to je OŠ “Žarko Zrenjanin” iz Kačareva, koja će kao nagradu za njihov trud, rad i ekološko ponašanje, od grada dobiti termoizolacione folije za staklene površine u cilju promocije energetske efikasnosti i lepšeg boravka u učionici – rekla je Katarina Banjai, većnica za zaštitu životne sredine.

Sve škole koje su učestvovale u akciji “Sakupi i uštedi – vredi” koju realizuje Sekretarijat za zaštitu životne sredine i JKP “Higijena”dobiće na poklon lopte  i novi broj časopisa koji se bavi očuvanjem prirode “Ekopedija”.

Related posts

Povorka žetelaca prodefilovala Vojlovicom

Nikoleta Dragaš

Buran vikend u ambulanti Hitne: Visok pritisak uprkos terapiji

Nikoleta Dragaš

“Elitna prostitutka” autorke Jasmine Ane u prodaji

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija