13. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

CLASSIC FEST: Violinista Daniel Roland specijalni gost

U Pančevu će se od 6. do 9. juna održati deveti put međunarodni festival klasične muzike Klasik fest u organizaciji Kulturnog centra Pančevo. Specijalni gost ovogodišnjeg programa biće holandski violinista Daniel Roland.

Festival Klasik fest prvi put je održan u našem gradu 2011. godine i od tada je rastao i postajao sve kvalitetniji. Cilj festivala je afirmacija kamerne muzike i profesinalno izvođenje muzike visoke umetničke vrednosti, kao i edukacija mladih, a umetnički direktor festivala klarinetista Ognjen Popović ističe da je ovo festival za sve ljubitelje muzike.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Ministartva kulture i informisanja i Grada Pančeva. Ulazi na sve koncete su besplatni,a u slučaju kiše programi će biti prebačeni u dvoranu Kultrnog centra kaže Slobodan Tanasijević, muzički urednik Kulturnog centra.

Festival počinje 6. juna u 20 sati u Rimokatoličkoj crkvi, gde je na programu koncert Viva Vivaldi. 7. juna u Svetosavskom domu takođe od 20 sati  je koncert Zaljubljeni i tada će publika imati priliku da čuje holandskog violinistu Daniela Rolanda. 8. juna na programu je koncert Čarobni duvači, a poslednje veče rezervisano je za gala koncert Muvi Klasik, koji će  će biti održan u bašti Narodnog muzeja.

 

Related posts

Dan škole “Žarko Zrenjanin” u Skorenovcu

Jasmina Petkovic

Vučić: Unapređenjem položaja Hrvata do poboljšanja odnosa Srbije i Hrvatske

Nikoleta Dragaš

Havarija na vodovodnoj mreži u Kačarevu

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija