27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

CLASSIC FEST: Violinista Daniel Roland specijalni gost

U Pančevu će se od 6. do 9. juna održati deveti put međunarodni festival klasične muzike Klasik fest u organizaciji Kulturnog centra Pančevo. Specijalni gost ovogodišnjeg programa biće holandski violinista Daniel Roland.

Festival Klasik fest prvi put je održan u našem gradu 2011. godine i od tada je rastao i postajao sve kvalitetniji. Cilj festivala je afirmacija kamerne muzike i profesinalno izvođenje muzike visoke umetničke vrednosti, kao i edukacija mladih, a umetnički direktor festivala klarinetista Ognjen Popović ističe da je ovo festival za sve ljubitelje muzike.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Ministartva kulture i informisanja i Grada Pančeva. Ulazi na sve koncete su besplatni,a u slučaju kiše programi će biti prebačeni u dvoranu Kultrnog centra kaže Slobodan Tanasijević, muzički urednik Kulturnog centra.

Festival počinje 6. juna u 20 sati u Rimokatoličkoj crkvi, gde je na programu koncert Viva Vivaldi. 7. juna u Svetosavskom domu takođe od 20 sati  je koncert Zaljubljeni i tada će publika imati priliku da čuje holandskog violinistu Daniela Rolanda. 8. juna na programu je koncert Čarobni duvači, a poslednje veče rezervisano je za gala koncert Muvi Klasik, koji će  će biti održan u bašti Narodnog muzeja.

 

Related posts

Lančani sudar na beogradskom putu

Mica Milakov

Specijalno vozilo od češke ambasade Domu zdravlja Rakovica

Nikoleta Dragaš

Počela vakcinacija na ORL odeljenju Opšte bolnice

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija