23. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Magazin Najvažnije Vesti

Domaće namirnice najzdravije

Hrana na koju smo navikli, koja se gaji na našem području, najbolja je za naše zdravlje, savetuju nutricionisti. Prilikom odabira namirnica važno je da znamo odakle dolaze, koliko dugo stoje i, naravno, da li je ispoštovan protokol prskanja. Samo sveže namirnice u sebi sadrže vitamine i minerale koji su nam bitni za zdravlje, zato je važno da pažljivo biramo ono što kupujemo.

Svaki trenutak bez kiše, koja neprekidno pada poslednjih dana, treba da iskoristimo da prošetamo, budemo na svežem vazduhu i fizički aktivni, jer to poboljšava naše zdravlje. Takođe je važno da vodimo računa kako se hranimo, a proleće je najlepše godišnje doba kada na pijace stiže sveže voće i povrće.

Svako ko ima i najmanje parčence zemlje treba iskorsititi da nešto posadi. Na taj način je siguran koliko je to voće ili povrće prskano. Ranije smo znali za male jabuke, koje su bile zdravije od onih koje sada biramo, lepe i krupne, sve iste. Ne treba da nam na trpezi prioritet imaju namernice koje nisu sa našeg podneblja. Treba da se oslanjamo na biljke koje rastu kod nas, jer smo na njih navikli i najviše prijaju našem zdravlju.

Related posts

Vaterpolisti Srbije pobedili Francusku, sutra za 5. mesto

Bojana Kecic

Krizni štab :Postojaće mere ostaju na snazi

Mirjana Popović

Radovi sa Likovne kolonije izloženi u Narodnom muzeju

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija