4. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Magazin Najvažnije Vesti

Domaće namirnice najzdravije

Hrana na koju smo navikli, koja se gaji na našem području, najbolja je za naše zdravlje, savetuju nutricionisti. Prilikom odabira namirnica važno je da znamo odakle dolaze, koliko dugo stoje i, naravno, da li je ispoštovan protokol prskanja. Samo sveže namirnice u sebi sadrže vitamine i minerale koji su nam bitni za zdravlje, zato je važno da pažljivo biramo ono što kupujemo.

Svaki trenutak bez kiše, koja neprekidno pada poslednjih dana, treba da iskoristimo da prošetamo, budemo na svežem vazduhu i fizički aktivni, jer to poboljšava naše zdravlje. Takođe je važno da vodimo računa kako se hranimo, a proleće je najlepše godišnje doba kada na pijace stiže sveže voće i povrće.

Svako ko ima i najmanje parčence zemlje treba iskorsititi da nešto posadi. Na taj način je siguran koliko je to voće ili povrće prskano. Ranije smo znali za male jabuke, koje su bile zdravije od onih koje sada biramo, lepe i krupne, sve iste. Ne treba da nam na trpezi prioritet imaju namernice koje nisu sa našeg podneblja. Treba da se oslanjamo na biljke koje rastu kod nas, jer smo na njih navikli i najviše prijaju našem zdravlju.

Related posts

Delovi Pančeva privremeno bez grejanja

Mica Milakov

Stolar iz Pančeva restaurirao frulu vladike Nikolaja Velimirovića

Ivana Bogdanovski

SERVISNE INFORMACIJE 24.11.2021.

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija