13. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Srbija Vesti

Izgradnjom fabrike u Loznici, zagarantovana budućnost građana Podrinj

Izgradnjom frabrike automobilskih sedišta „Adient“ u Loznici, gde su počeli radovi, obezbeđena budućnost za 1.500 porodica, izjavio predsednik Vučić i dodao da će to oživeti i sam grad i celo Podrinje.

„Ovo je danas ubedljivo najvažnija vest za našu zemlju. Lepa vest. Posle decenija propadanja Podrinja mi u dva meseca postavljamo kamen temeljac za drugu fabrku“, naglasio je Vučić.

Zahvalio je Adientu što je izabrao da u Loznici gradi novu fabriku i istakao da ih je upravo država molila za to i da je ta kompanija smatrala da je upravo to najbolje mesto zbog vrednih i dobrih ljudi koji znaju šta je vernost i odanost kompanija koja im je pruža posao.

Vučić je naglasio da je Adient do sada zaposlio 410 ljudi, a da ima obavezu do kraja 2020. da zaposli ukupno 1.500 ljudi, kao i da ih je molio da ubrzaju radove kako bi ti radnici bili što pre zaposleni.

Istakao je da će 1.500 porodica imati zagrantnovanu budućnost i da će grad Loznica oživeti, pošto će imati više novca za ulaganja u razvoj infrastrukture.“To će Loznici dati mnogo više novca i prilika u budućnosti“, istakao je Vučić.

Kazao je da je Adient izabrao našu zemlju da pravi fabriku, iako u konkurenciji osam zemalja i izrazio očekivanje da ta investicija neće biti kraj njihovog ulaganja u našu zemlju.

Vučić je istakao da je pomoć države za tu investiciju velika i da se meri milionima evra, kao i da će ta fabrika pomoći da se privuku i drugi investitori i zato pozvao građane koji će tu raditi da najbolje rade svoj posao.

Istakao je da uskoro kreće i izgradnja autoputa odnosno brze saobraćajnice Ruma – Šabac i Šabac – Loznica i da će to mnogo olakšati građanima tog dela Srbije.

Vučić je zahvalio građanima što su podržali državu i doprineli razvoju zemlje i naglasio da ništa država ne bi mogla da uradi bez njihove podrške.

Predsednik je kazao da će se ulagati više novca i u razvoj turizma u tom delu Srbije, da će se videti kako da se uredi prostor oko nekadašnje fabrike Viskoze, zatim da se uradi bolnica i drugo.

Važno je da pokazujemo da se i ovim danima koji nisu tako laki bavimo i onim što je od životnog značaja za Srbiju i život njenih građana, dodao je Vučić.

Vučić će je zajedno sa potpredsednikom poslovne jedinice „Adienta“ za Evropu, Bliski istok i Afriku Vladimirom Teplikom i gradonačelnikom Loznice Vidojem Petrovićem položio vremensku kapsulu koja će biti ugrađena u temelje fabrike.

„Adient“ je američka kompanija koja posluje u 34 zemlje sveta i u više od 230 pogona zapošljava oko 85.000 radnika i godišnje proizvede 25 miliona sedišta.U pogonu u Loznici će se proizvoditi presvlake za autosedišta, a planirano je da u kasnijoj fazi fabrika proširi proizvodnju i na sedišta za najpoznatije automobilske marke.Vrednost početne investicije u pogon površine 13.000 kvadratnih metara je više od 20 miliona dolara.

“Adient“ je 27. februara formalno postao vlasnik 4,3 hektara neizgrađenog građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni Šepak, kada su ugovor o uslovima besplatnog ustupanja te parcele potpisali gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović i zastupnik kompanije Bojan Rajić.

Odluku o ustupanju zemljišta doneli su odbornici Skupštine Loznice 10. februara ove godine pošto je Vlada Srbije prethodno dala saglasnost na nacrt ugovora.

Kompanija „Adient“ je u julu prošle godine u iznajmljenom prostoru u Banji Koviljači otvorila pogon za proizvodnju navlaka za automobilska sedišta u kojem je trenutno zaposleno 409 radnika.

Related posts

Predsednik Vučić poželeo da se vreme ljubavi useli u naša srca

Mica Milakov

Mošti 18 ruskih svetitelja u Svetouspenskom hramu

Nikoleta Dragaš

Servisne informacije za 24. decembar

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija