13. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić i Pelegrini: Odnosi Srbije i Slovačke iskreni i prijateljski

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je, u razgovoru s predsednikom Vlade Slovačke Peterom Pelegrinijem, da su odnosi dve zemlje odlični, iskreni i prijateljski, bez otvorenih pitanja.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, predsednik Vučić je slovačkom premijeru zahvalio na kontinuiranoj podršci evropskim integracijama Srbije, kao i na principijelnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i obavestio ga o problemima u dijalogu sa Prištinom.

„Verujem da Vaša poseta Srbiji predstavlja potvrdu obostranog interesa za jačanje političkog dijaloga na najvišem nivou i siguran sam da će ona pružiti dodatni podsticaj daljem unapređenju svih vidova saradnje naše dve zemlje“, istakao je Vučić.

On je takođe rekao da je trgovinska razmena veća, ali da ima prostora za njeno unapređenje i pozdravio održavanje poslovnog foruma srpskih i slovačkih privrednika danas u Beogradu.

Premijer Pelegrini istakao je da Slovačka neće menjati svoj stav u odnosu na KiM, kao i da je veliki zagovornik ulaska Srbije u EU.

„Unija mora da pruži konkretnu perspektivu Srbiji“, istakao je Pelegrini.

Related posts

Martinović: Branićemo Skupštinu od fašizma, nema štrajka glađu

Mica Milakov

Covid-19: U Kovačici stabilno

Mica Milakov

PROUNS osudio pritisak na radnike RTV Kraljevo

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija