15. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić i Oricio o reformama, pravosuđu, medijima…

Predsednik Vučić razgovarao je sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji ambasadorom Andreom Oricijem o učešću ove organizacije u reformskim procesima u oblasti vladavine prava, reformi pravosuđa, kao i o stanju u medijima u Srbiji.

Vučić je zahvalio na pomoći Misije OEBS-a u izradi nove medijske strategije i spremnosti da savetima i dobrom praksom u transparentnosti i vlasništvu nad medijima pruži podršku poboljšanju medijske situacije u Srbiji.

Predsednik Srbije je ocenio da je za Srbiju najvažniji zadatak završetak reforme pravosuđa, koja je uslov za nastavak sveukupnih reformi u državi, dolazak većeg broja stranih investitora i ekonomsku stabilnost.

Istakao je da će Srbija nastaviti sa reformama, ne zbog Evropske unije, već zbog svojih građana, i naglasio da je neophodno nastaviti saradnju sa OEBS-om na daljem unapređenju medijskog ambijenta kroz inkluzivan proces, koji uključuje sve zainteresovane strane.

Šef Misije OEBS-a u Srbiji Oricio pohvalio je rad Radne grupe za izradu medijske strategije i dodao da će OEBS pratiti proces implementacije i izradu medijskih zakona.

Oricio je naglasio da će OEBS nastaviti da pruža snažnu podršku Srbiji u naporima za sprovođenje reforme pravosuđa i unapređenje vladavine prava, kao i u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, ohrabrivši Srbiju da nastavi sa reformama zbog budućnosti njenih građana.

Related posts

Pančevačke škole posetio zamenik pokrajnskog sekretara za obrazovanje Milan Kovačević

Nikola Toadjer

Krizni štab danas o otvaranju administrativnih prelaza

Jelena Belić

Bogat sportski program u Pančevu, Želja sutra direktno na RTV Pančevo

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija