17. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić i Oricio o reformama, pravosuđu, medijima…

Predsednik Vučić razgovarao je sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji ambasadorom Andreom Oricijem o učešću ove organizacije u reformskim procesima u oblasti vladavine prava, reformi pravosuđa, kao i o stanju u medijima u Srbiji.

Vučić je zahvalio na pomoći Misije OEBS-a u izradi nove medijske strategije i spremnosti da savetima i dobrom praksom u transparentnosti i vlasništvu nad medijima pruži podršku poboljšanju medijske situacije u Srbiji.

Predsednik Srbije je ocenio da je za Srbiju najvažniji zadatak završetak reforme pravosuđa, koja je uslov za nastavak sveukupnih reformi u državi, dolazak većeg broja stranih investitora i ekonomsku stabilnost.

Istakao je da će Srbija nastaviti sa reformama, ne zbog Evropske unije, već zbog svojih građana, i naglasio da je neophodno nastaviti saradnju sa OEBS-om na daljem unapređenju medijskog ambijenta kroz inkluzivan proces, koji uključuje sve zainteresovane strane.

Šef Misije OEBS-a u Srbiji Oricio pohvalio je rad Radne grupe za izradu medijske strategije i dodao da će OEBS pratiti proces implementacije i izradu medijskih zakona.

Oricio je naglasio da će OEBS nastaviti da pruža snažnu podršku Srbiji u naporima za sprovođenje reforme pravosuđa i unapređenje vladavine prava, kao i u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, ohrabrivši Srbiju da nastavi sa reformama zbog budućnosti njenih građana.

Related posts

Vršac: Sredstva za školski pribor za decu iz ugroženih porodica

Zorana Stekovic

Lajčak: Vučić postavlja legitimno pitanje o EU perspektivi

Jasmina Petkovic

Uhapšen osumnjičeni za izazivanje incidenta ispred Narodne skupštine Republike Srbije

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija