28. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić: Situacija teža nego juče, Kfor nije statusno neutralan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je danas situacija za srpski narod na Kosovu i Metohiji mnogo teža nego do juče, a za Kfor je poručio da ta vojna misija u pokrajini nimalo nije statusno neutralna.

Vučić je, upitan za izjavu portparola Kfor-a da je najveća pretnja miru na KiM retorika lidera i zloupotreba medija, kao i da su “svi bili unapred obavešteni” o jučerašnjoj policijskoj akciji, poručio Kforu da javno iznesu podatak – koga su to oni obavestili.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je bojazan, povodom jučerašnjih zbivanja na Kosovu i Metohiji, za ono što će tek doći, te poručio da Srbija neće dozvoliti ižzivljavanje nad srpskim stanovništvom i najavio dalja ulaganja u Vojsku Srbije.

„Ako neko misli da može da se iživljava nad našim stanovništvom i da to može da ponavlja, a onda da bude ‘puj pike ne važi’ i da za to traži sumnjiva objašnjenja – to neće moći“, poručio je on

Konačni cilj Prištine je hapšenje komandanta kosovske policije za sever Kosova i Metohije Željka Bojića, upozorio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

On je rekao da Priština jučerašnjim upadom specijalnih jedinica kosovske policije na sever KiM i hapšenjem Srba primorava srpske policajce da budu “gori Albanci od Albanaca”, što, kaže, oni neće biti, te istakao da je im konačni cilj da uhapse komandanta policije za sever KiM.

Svako ima svoju stranu, moja strana su Srbija i srpski narod, poručio je predsednik Aleksandar Vučić povodom izjava Rade Trajković iz inicijative “Jedan od pet miliona”.

Trajković je objavila da podržava akciju Rosu na KiM i da bi bilo bolje da je i Vučić to učinio, umesto što je podigao borbenu gotovost, a novinari su pitali predsednika kako vidi tu izjavu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ponosan na vojnike kako su se poneli kada je podignuta borbena gotovost zbog jučerašnjih dešavanja na severu KiM.

Vučić je tokom obilaska rekonstruisanih prostorija internata Vojne gimnazije rekao da, kada je podignuta borbena gotovost, za razliku od ranijih perioda, nije bilo “nikakvih iskakanja ili odlazaka, niti kuknjave i pravljenja tragičnih scena”.

 

Related posts

POTPUNO LUDILO NA SKUPU SAVEZA ZA SRBIJU U PANČEVU! Boško i Jeremić jednu priču pričaju u Beogradu, drugu u Čačku, a treću u Novom Sadu!

Mica Milakov

Predsednik Vučić: Uskoro 1. u Evropi po vakcinaciji, stiže AstraZeneka

Vanja Vićentić

Brza dijeta ne deluje

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija