11. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Opovo Pančevo Vesti

Tretman suzbijanja komaraca: U PANČEVU U UTORAK, OPOVČANI ČEKAJU POVOLJNE VREMENSKE USLOVE

Preduzeće za ekološku sanitaciju, zaštitu i transport „Eko-san“, d.o.o. započeće tretman suzbijanja larvi komaraca na teritoriji Pančeva i naseljenih mesta, u utorak, 28. maja.

Tretman će se izvršiti na vodenim recipijentima (kanali i bare).

Suzbijanje larvi komaraca nije opasno za pčele i ostale žive organizme, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Opštinska uprava Opovo, poučena iskustvom iz prethodnih sezona kada su se komarci atipično u velikom broju pojavili već polovinom aprila, sprovela je na vreme javnu nabavku u vezi tretmana, tako da je taj deo postupka završen i pripremljen, međutim, promenljivi meteorološki uslovi ne idu na ruku,

Kao što je poznato za tretiranje suzbijanja larvi i odraslih formi komaraca potrebni su specifični vremenski uslovi kako bi korišćeni preparati bili efikasni. Da podsetimo, bitni su temperatura i vlažnost vazduha kao i da 48 sati nakon tretmana ne bude kiše i vetra kako bi se postigao željeni efekat suzbijanja komaraca, što nažalost ovih dana nije slučaj.

– Sa administrativne strane i zakonske procedure sve smo uradili ali moramo sačekati povoljne vremenske uslove i ja se iskreno nadam da će se to dogoditi u najkraćem vremenskom roku, pa zato apelujuem na građanstvo za strpljenje jer bez povoljnih vremenskih uslova tretman ne bi imao efekta, poručio je predsednik opštine dr Zoran Tasić.

Related posts

U Albaniji dan žalosti i potraga za preživelima

Zorana Stekovic

Zaraženo još 276 osoba, preminula tri pacijenta

Nikoleta Dragaš

SNS: Vučić i Dačić razgovarali o saradnji SNS i SPS

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija