25. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Nekategorizovano

U Skupštini Srbije posebna sednica o KiM: Vučić: Moj posao je da saopštavam ljudima istinu, ma kakva ona bila! Nastaviću da se borim za KiM!

U Skupštini Srbije danas se održava posebna sednica na čijem je dnevnom redu izveštaj o Kosovu i Metohiji koji poslanicima predstavlja predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić na početku svog obraćanja na sednici parlamenta posvećenoj Kosovu i Metohiji ocenio je da je vreme je da biramo između slatkih laži i gorke istine.

Vuccich je na sednici Skupštine Srbije o KiM rekao da bi raspravu o KiM trebalo početi odgovorom na važno pitanje- u laži ili u istinu – jer, bez toga, nećemo znati za šta smo sposobni i koliko možemo, gde su granice naše zemlje i naših snova, baš kao i naše stvarnosti.

-Bez toga nećemo znati gde je Kosovo, gde je Metohija, ko njima upravlja, gde smo mi Srbi na Kosovu i Metohiji – rekao je predsednik.

Kako je naglasio, bez tog odgovora nema ni odgovora na to mogu li Srbi, koje su zbog KiM protivpravno bombardovali da računaju na međunarodno pravo i pravdu. On je dodao da je njegov posao kao predsednika da ljudima saopšti istinu, kakva god bila.

 Selektivno biramo informacije. Isidora Sekulić je rekla da smo mi narod koji stvarnost ne voli. Moj posao kao predsednika republike ne mora uvek da mi prija, moj posao je da ljudima saopštavam istinu, ma kakva ona bila. Ne mislite da se neću broiti za narod na KiM – rekao je predsednik Vučić u svom obraćanju u Skupštini Srbije.

– Duga i teška borba vodila se oko Kosova, mi ne zaboravljamo da nije samo Kosovo pitanje, već i Vojvodina. Poraze nikada nismo hteli da prihvatimo, čak i kada smo ih doživaljali – dodao je predsednik Vučić. .

Kako je rekao Srbija se do Balkanskih ratova nije ustalila. – Tada smo Kosovo i Metohiju ponovo oslobodili. Kroz dobar deo istorije stvari su se menjale. Nakon Drugog svetksog rata, podaci postaju lošiji. Petnaest godina nakon Drugog Svetskog rada, stvari su drugačije izgladele – istakao je predsednik Vučić, naglašavajući da je 60-tih godina broj Srba značajno bilo manji na Kosovu.

-Imali smo loše odluke komunističkih vlasti, imali smo loše odlluke 1956. godine. Nije ceo sever Kosvoa tada pripao Albancima. Velike su razmere nacionalne katasrfore kroz koje je naš narod prošao. Danas na zapadnom balkanu živi 7,460 hiljada Srbiji – kaže predsednik Vučić, naglašavajući da je jako važno raditi na natalitetu.

Kako je rekao rešenje je da žene rađaju 3,2 dece, jer kako je istakao to je važno sa sopstveni opstanak na teritoriji Srbije.

– Moramo da razmišljamo o budućnosti. Dva su raziličita scenarija. Mormo da imamo ili normalizaciju sa Albancima ili zamrznut konflikt, koji bi bio poražavajući za naša demografska kretanja. Za opstanak srpskog naroda zabroavljamo da kažemo da smo 500 godina bili pod okupacijom, doživeli smo različite gubitke i u svetskim ratovima, posebno na naš živalj zapadno od Save i Dunava – kazao je predsednik Vučić

 

Related posts

Turski državljanin uhapšen na graničnom prelazu Batrovci

Jasmina Petkovic

Srbija i večeras poručila glasno NE tajkunima i Đilasu

Jelena Belić

SERVISNE INFORMACIJE

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija