30. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Vesti

24 udruženja na “Etno danu” u Kačarevu

U Kačarevu je održana Manifestacija „Etno dan“, koju već treći put organizuje Udružnje žena „Etno kutak“ . Na ovogodišnjoj manifestaciji svoje radove predstavilo je 24 Udruženja iz Pančeva ali i iz Opštine Kovačica, Opovo, Alibunar, Beograda i Novog Sada. Finansijski manifestaciju je podržao pokrajnski Sekretarijat za poljoprivredu, kao i Grad Pančevo.

Svake godine od kada je Udruženje žena „Etno kutak“ iz Kačareva počelo da organizuje Manifestacije Etno dan povećavao se broj učesnika ali i gostiju. Udruženja u Kačarevu  prikazuju svoje radove, gastronomske poslastica i stara jela.

Jedna ovakva manifestacija je veoma značajna za Grad Pančevo koji će uvak pomagati udruženjima žena rekao je Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva na otvaranju.

Na ovogodišnji Etno dan došla su udružanja iz Pančeva i okoline, Banatskog Karlovca, Opština Kovačica i Opova, kao i gosti iz Beograda, Ovče i Novog Sada.

Manifestaciju Etno dan u Kačarevu podržava i gradski Savet za rodnu ravnoprvanost i predsecnica Ivana Rosić. U kultno- umetničkom programu ovogodišnjeg Etno dana predstavili su članovi  se KUD „Čigra“ iz Pančeva, a pesma su recitovale i članice Udruženja koja učestvuju u Etno danu.

Related posts

Spirić u poseti Narodnoj kuhinji: Tri sigurna obroka dnevno za 50 ljudi

Mica Milakov

PANČEVO : Subvencije za korišćenje gasa

Mica Milakov

Zvečan: Ranđelović u poseti socijalno ugroženim porodicama

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija