16. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Dvesta žitelja Jabuke na preventivnom pregledu

U saradnji sa MZ Jabuka Dom zdravlja Pančevo, Opšta bolnica i Zavod za javno zdravlje organizovali su akciju preventivnih pregleda za žitelje Jabuke. Tokom prepodneva obavljeno je više od dvesta preventivnih pregleda.

Žitelji Jabuke shvatili su koliko je važno iskorsiti mogućnost i obaviti prevetivni pregled u svom selu bez zakazivanja i odlaska kod lekara. Lekari i medicnsko osoblje  su kontrolisali osnovne laboratorijske analize. I ovoga puta najveće interesovanja posebno žena bilo je za ultrazvučni pregled štitaste žlezde. Ovakve akcije svi su pohvalili žitelji Jabuke i naglasli da im nogo znači što su imali mogućnost da provere svoje zdravlje.

Zahvaljujući preventivnim pregledima, posebno organizovanim u naseljenim mestIma, gde je ljudima lako da dođu veoma su značajni. Veliko interesovanje bilo je i u Jabuci.

Iz Mesne zajednice potekao je predlog za organizaciju preventivnih pregleda., pa su organizovali i žitelje ovog sela da dolaze u grupama na sat vrenmena kako bi se izbegle gužve.

Višak kilograma, povišen pritisak i šećer u krvi  zdravstveni problemi koji su najčešće dijagnostikovani i u Jabuci, ali kod velikog broja otkriven je problem sa funkcijom štitaste žlezde, i gde je bilko neophodno, upućivani su na dalju dijagnostiku.

Related posts

Servisne informacije za 10. februar

Zorana Stekovic

Brnabić sazvala hitan sastanak Vlade zbog zagađenja vazduha

Zorana Stekovic

Izložbe u Vršcu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija