18. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Dvesta žitelja Jabuke na preventivnom pregledu

U saradnji sa MZ Jabuka Dom zdravlja Pančevo, Opšta bolnica i Zavod za javno zdravlje organizovali su akciju preventivnih pregleda za žitelje Jabuke. Tokom prepodneva obavljeno je više od dvesta preventivnih pregleda.

Žitelji Jabuke shvatili su koliko je važno iskorsiti mogućnost i obaviti prevetivni pregled u svom selu bez zakazivanja i odlaska kod lekara. Lekari i medicnsko osoblje  su kontrolisali osnovne laboratorijske analize. I ovoga puta najveće interesovanja posebno žena bilo je za ultrazvučni pregled štitaste žlezde. Ovakve akcije svi su pohvalili žitelji Jabuke i naglasli da im nogo znači što su imali mogućnost da provere svoje zdravlje.

Zahvaljujući preventivnim pregledima, posebno organizovanim u naseljenim mestIma, gde je ljudima lako da dođu veoma su značajni. Veliko interesovanje bilo je i u Jabuci.

Iz Mesne zajednice potekao je predlog za organizaciju preventivnih pregleda., pa su organizovali i žitelje ovog sela da dolaze u grupama na sat vrenmena kako bi se izbegle gužve.

Višak kilograma, povišen pritisak i šećer u krvi  zdravstveni problemi koji su najčešće dijagnostikovani i u Jabuci, ali kod velikog broja otkriven je problem sa funkcijom štitaste žlezde, i gde je bilko neophodno, upućivani su na dalju dijagnostiku.

Related posts

Predsednik Vučić noćas sa radnicima Gradske čistoće i policijom

Mica Milakov

Vučić sa predstavnicima Atlantskog saveta: Jedinstveno tržište Zapadnog Balkana moglo bi da bude motor razvoja Evrope

Nikoleta Dragaš

Više od 4.000 zaraženih, preminulo 16 osoba

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija