27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Pančevac Aleksandar Velinovski među najboljima u državi iz kompjuterskog upravljanja

Aleksandar Velinovski, učenik četrvrtog razreda Mašinske škole Pančevo, osvojio je peto mesto na Državnom takmičenju iz kompjuterskog upravljanja, koje je održano u Požegi prošlog vikenda. Ovo je izuzetan uspeh mladog Pančevca jer je u konkurenciji bilo više od 1000 učenika iz cele Srbije.

Državno takmičenje iz kompjuterskog upravljanja održano je prošlog vikenda u Požegi. To je takmičenje za sve četvorogodišnje smerove Mašinskih škola iz Srbije. Već pet puta se održava na ovakva način, a ove godine 29 škola je imalo takmičare, među kojima je Aleksandar Velinovski iz Pančeva zauzeo peto mesto.

Prema rečima Svetislava Sekulića, profesora u pančevačkoj Mašinskoj školi, ovo je izuzetan uspeh, jer je Aleksandar zauzeto peto mesto od 1000 učenika  iz Srbije koji uče CNC tehnologiju.

Sekulić objašnjava i koje znanje dobijaju deca koja odluče da upišu Mašinsku školu.

Takmičenje u kompjuterskom upravljanju odžava se  u četiri kategorije, a Mašinska škola Pančevo svake godine ima učenika koji osvaja poene na državnom takmičenju.

 

Related posts

Dačić: Srbija će poštovati Vašingtonski sporazum

Aleksandra Miloševska

Automobilom u Limeni park

Nikoleta Dragaš

Izgoreo zbog paljenja strnjika?

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija