20. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Pančevac Aleksandar Velinovski među najboljima u državi iz kompjuterskog upravljanja

Aleksandar Velinovski, učenik četrvrtog razreda Mašinske škole Pančevo, osvojio je peto mesto na Državnom takmičenju iz kompjuterskog upravljanja, koje je održano u Požegi prošlog vikenda. Ovo je izuzetan uspeh mladog Pančevca jer je u konkurenciji bilo više od 1000 učenika iz cele Srbije.

Državno takmičenje iz kompjuterskog upravljanja održano je prošlog vikenda u Požegi. To je takmičenje za sve četvorogodišnje smerove Mašinskih škola iz Srbije. Već pet puta se održava na ovakva način, a ove godine 29 škola je imalo takmičare, među kojima je Aleksandar Velinovski iz Pančeva zauzeo peto mesto.

Prema rečima Svetislava Sekulića, profesora u pančevačkoj Mašinskoj školi, ovo je izuzetan uspeh, jer je Aleksandar zauzeto peto mesto od 1000 učenika  iz Srbije koji uče CNC tehnologiju.

Sekulić objašnjava i koje znanje dobijaju deca koja odluče da upišu Mašinsku školu.

Takmičenje u kompjuterskom upravljanju odžava se  u četiri kategorije, a Mašinska škola Pančevo svake godine ima učenika koji osvaja poene na državnom takmičenju.

 

Related posts

Vučić doputovao u Soči, sutra sastanak sa Putinom

Nikoleta Dragaš

Danas u Pančevu 8.martovski bazar

Mica Milakov

Predsednik Vučić sa zaposlenima u kuhinji Predsedništva

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija