17. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

PENZIONERI : Koji su motivi sudije Gavrančić da ponavlja greške na štetu Vrščana?

Sudija koji greši i ponavlja greške, čak i posle jasnih upozorenja viših, ozbiljnijih i merodavnijih instanci, stvara sumnju da to čini svesno i da postoje motivi koji su mu ispred pravde i istine.
Da li su ti motivi materijalne prirode,ili želja za moći i dominacijom nad drugima?

Sudija Milica Gavrančić donela je ukupno 334 prvostepene presude protiv Grada Vršca, a po tužbama penzionera za samodoprinos. Za sada joj je preinačeno 54. I u svim drugim postupcima očekuje se isti epilog. Međutim, podatak koji izaziva najblaže rečeno sumnju, jeste da je čak 104 presude donela nakon što je Ustavni sud jasno utvrdio da ona greši i da je svojim presudama nanela štetu Gradu Vršcu.

Nije ona ovim presudama ugrozila samo funkcionisanje Grada, nego je načinila ogromnu materijalnu štetu svim penzionerima u čiju korist je presudila u prvostepenom postupku. Penzioner, koji je naplatio svega 20.000 dinara, zbog grešaka sudije Gavrančić, na kraju procesa, snosiće troškove vredne nekoliko stotina hiljada dinara.

Tu dolazimo do sumnje u dodatni motiv, koji sudija nikako ne sme da ima. A sumnja postoji.

Da li je sudija Gavrančić ovakvim presudama omogućila advokatima i izvršiteljima enormne zarade, koje se mere u stotinama hiljada eura?

Milionske zarade izvršitelja i advokata iznose čak dve trećine sume naplaćene iz budžeta Grada.

Da su presude u startu bile realne i potpuno u skladu sa zakonom, procesi bi kraće trajali i mnogostruki dodatni troškovi bili bi izbegnuti. Da ponovimo, čak 104 loše presude, koje i bude sumnju.

Koji je bio njen motiv da donosi presude koje će za sobom zasigurno povući žalbe, a zatim i dodatne žalbe na drugostepenu presudu? Da li je motiv za režiranjem dugih procesa materijalne prirode, ili želja za moći i dominacijom nad drugima?

Ili su motivi, kakve god prirode bili, sakriveni u obećanjima onih koji su je ubedili da se kandiduje za mesto predsednika Osnovnog suda u Vršcu, onih koji su joj u ovim sudskim procesima pružali logistiku kroz političke nastupe i medije, onih, koji su odlukom naroda, na izborima izgubili moć i sve privilegije…

Nastaviće se…

Related posts

SODARA I CENTAR ZBOG HAVARIJE BEZ GREJANJA OD 12 SATI

Nikola Toadjer

NIS obeležio deceniju programa „Zajednici zajedno“ u Nišu

Zorana Stekovic

Prvi turnir za mlade džudiste u Kačarevu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija