4. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

VUČIĆ MLADIM POLICAJCIMA: Čestitam vam na hrabrosti, odvažnosti i odlučnosti da obavljate najteži posao!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanoj promociji 17. i 18. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, 4. klase polaznika osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica i diplomiranih studenata Kriminalističko policijskog univerziteta u Novom Sadu.

12.30 – Počeo svečani defile budućih vatrogasaca i policajaca

12.22 – Vučić se obratio prisutnima rekavši policajcima da danas započinju posao koji znači da će uvek biti tu za druge.

– Vaš posao je svakako najteži, od vas svako očekuje da budete uz njih, a ukoliko im se nešto dogodi, opet ste krivac vi. To govori koliko nije lako raditi vaš posao. Ne smete da žalite trud, ponekad i da rizikujete život da bi se naši građani osećali bezbedno – kazao je Vučić.

12.10 – Stefanović: Srbija će uvek biti jača od kriminalaca

Svečanu promociju pripadnika MUP-a otvorio je svojim govorom ministar policije Nebojša Stefanović.

– Za ministra policije nema lepšeg događaja od današnjeg. Od sutra će na ulicama naše zemlje biti 711 novih policajaca i vatrogasaca, a time ćemo osigurati veću bezbednost za naše građane – rekao je Stefanović i dodao da će 125 dama biti primljeno u MUP.

On je savetovao nove pripadnike MUP-a da uče od starijih i iskusnijih kolega i poručio da će Srbija uvek biti jača od kriminalaca koji neće moći da spokojno šetaju ulicama Srbije.

Tanjug

12.05 – Intoniranjem himne Srbije počela svečana promocija

Svečanosti prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Aleksandar Vulin, kao i predsednik Pokrajisnke vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, kao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

11.53 – Sve je spremno za početak promocije tri nove klase pripanika MUP-a u Novom Sadu, a građani se još okupljaju na Trgu slobode, gde će u podne početi svečanost.

Centralna manifestcija počeće intoniranjem himne Srbije, posle čega će se obratiti ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Svečanost će biti nastavljena proglašenjem najboljih polaznika, a predviđeno je da se zatim obrati i predsednik Vučić.

Uslediće svečani defile policajaca i vatrogasaca, koji će predvoditi zastavni vod Centra za osnovnu policijsku obuku.

Tanjug

Zatim sledi defile ešalona 17. i 18. klase, 4. klase, i mešovitog ešalona diplomiranih studenata.

Tokom njihovog prolaska, predviđeno je da Novi Sad nadleću helikopteri MUP-a, a tokom jednočasovne svečanosti pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, uz pomoć Helikopterske jedinice, izvešće pokazanu vežbu.

Planirano je da svoje veštine i usvojeno znanje pokažu i polaznici 17. i 18, kao i 4. klase.

izvor:informer.rs

Related posts

Počasna paljba na Kalemegdanu povodom Dana državnosti

Nikoleta Dragaš

Predsednik Srbije doputovao u Peking

Mica Milakov

Od danas počinje prijava za 100 evra

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija