18. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

VUČIĆ MLADIM POLICAJCIMA: Čestitam vam na hrabrosti, odvažnosti i odlučnosti da obavljate najteži posao!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanoj promociji 17. i 18. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, 4. klase polaznika osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica i diplomiranih studenata Kriminalističko policijskog univerziteta u Novom Sadu.

12.30 – Počeo svečani defile budućih vatrogasaca i policajaca

12.22 – Vučić se obratio prisutnima rekavši policajcima da danas započinju posao koji znači da će uvek biti tu za druge.

– Vaš posao je svakako najteži, od vas svako očekuje da budete uz njih, a ukoliko im se nešto dogodi, opet ste krivac vi. To govori koliko nije lako raditi vaš posao. Ne smete da žalite trud, ponekad i da rizikujete život da bi se naši građani osećali bezbedno – kazao je Vučić.

12.10 – Stefanović: Srbija će uvek biti jača od kriminalaca

Svečanu promociju pripadnika MUP-a otvorio je svojim govorom ministar policije Nebojša Stefanović.

– Za ministra policije nema lepšeg događaja od današnjeg. Od sutra će na ulicama naše zemlje biti 711 novih policajaca i vatrogasaca, a time ćemo osigurati veću bezbednost za naše građane – rekao je Stefanović i dodao da će 125 dama biti primljeno u MUP.

On je savetovao nove pripadnike MUP-a da uče od starijih i iskusnijih kolega i poručio da će Srbija uvek biti jača od kriminalaca koji neće moći da spokojno šetaju ulicama Srbije.

Tanjug

12.05 – Intoniranjem himne Srbije počela svečana promocija

Svečanosti prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Aleksandar Vulin, kao i predsednik Pokrajisnke vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, kao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

11.53 – Sve je spremno za početak promocije tri nove klase pripanika MUP-a u Novom Sadu, a građani se još okupljaju na Trgu slobode, gde će u podne početi svečanost.

Centralna manifestcija počeće intoniranjem himne Srbije, posle čega će se obratiti ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Svečanost će biti nastavljena proglašenjem najboljih polaznika, a predviđeno je da se zatim obrati i predsednik Vučić.

Uslediće svečani defile policajaca i vatrogasaca, koji će predvoditi zastavni vod Centra za osnovnu policijsku obuku.

Tanjug

Zatim sledi defile ešalona 17. i 18. klase, 4. klase, i mešovitog ešalona diplomiranih studenata.

Tokom njihovog prolaska, predviđeno je da Novi Sad nadleću helikopteri MUP-a, a tokom jednočasovne svečanosti pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, uz pomoć Helikopterske jedinice, izvešće pokazanu vežbu.

Planirano je da svoje veštine i usvojeno znanje pokažu i polaznici 17. i 18, kao i 4. klase.

izvor:informer.rs

Related posts

Meštane sela Novake posetili pomoćnici direktora Kancelarije za KiM

Aleksandra Miloševska

Ko finansira novine “Danas”?

Mica Milakov

U Srbiji 238 novih slučaja COVID-19, petoro preminulo

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija