3. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Koronarna jedinica po standardima evropskih klinika

U ponedeljak je zvanično otvoren Internistički blok Opšte bolnice. Ekipa TV Pančevo obišla je renovirana odeljenja i razgovarala sa pacijentima.

Samo reči hvale za renoviranje Internističkog bloka rekli su nam pacijenti koje smo zatekli u Opštoj bolnici. Iako je najveće odeljenje otvoreno, ima još dosta posla – treba sve  pacijente koji su ležali na drugim odeljenjima vratiti na Internistički blok. Neophodno je da se urade i putokazi, ali i vreme da pacijenti nauče novi raspored odeljenja.

Hitni slučajevi, odnosno pacijenti koji moraju odmah biti pregledani, upućuju se u Urgentno-prijemnu službu, koja je potpuno renovirana. Ulaz je iz Pasterove ulice odnosno iz pravca Narodne bašte.

Na prvom spratu Internističkog bloka, gde je nekada bio Zavod za javno zdravlje, nalaze se Grudno i Neurološko odeljenje, koja su ranijih decenija radila u možda najlošijim uslovima.

U suterenu je Fizikalna medicina potpuno rekonstruisana, urađen je nov bazen.  Na drugom spartu, gde je i bila, nalazi se Koronarna jedinica, samo sa druge strane, gde je bilo Odeljenje za hemodijalizu, dok je Hemodijaliza na strani gde je bila Koronarna jedinica.

Treba napomenuti da je ulaz u Bolnicu ostao isti – samo hitni slučajevi ulaze iz Pasterove ulice, odnosno iz pravca Narodne bašte.

Related posts

„Dnevno“: Veliki gest i diplomatski uspeh Vučića

Aleksandra Miloševska

Rakić, Spirić i Simić u poseti mitrovačkom porodilištu

Nikoleta Dragaš

Vučić: Ideja o razgraničenju odbačena, to će nas skupo koštati

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija