12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Najvažnije

Ministar Nedimović na usluzi meštanima Južnog Banata

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u Vladi Srbije Branislav Nedimović  obišao je gazdinstva u Pavlišu kod Vršca i u Vladimirovcu. Ovo je bila prilika da poljorivrednici iz ovih mesta saznaju šta planira Ministarstvo poljoprivrede, kolike će biti subvencije, koji Zakoni će se menjati i dopunjavati,  ali i da ministar Nedimović čuje od njih koji su njihovi problemi.

U Pavlišu,  Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obišao je  poljoprivredno gazdinstvo Save Milašinova, koji se bavi stočarskom proizvodnjom. Nedimović je prilikom ove  posete istako da je stočarska proizvodnja neophodna državi, ali da pitanje pašnjaka mora da se reši što će i biti učinjeno izmenom Zakona u ovoj oblasti.

Dragana  Mitrović, gradonačelnica Vršac  je rekla da su na sastanak sa ministrom Nedimovićem u Pavliš pozvani poljoprvrednici, njih dvadesetak sa teritorije celog  grad,  i da je ovo bila  prilika da se čuje koje oni imaju probleme, kako rade, ali i kako može da pomogne lokalna saomouprava i Republika. Ona je ministra izvestila i da je Vršac završio postupak komasacije.

Sava Milašinov, poljoprvrednik čije gazdinsltvo je posedio ministar nasledio je posao od oca. Ima 90 grla krava i 70 ovaca, a pored stočarstva bivi se i ratrstvom. Za njega je poseta ministra veoma značajna.

Ministar Branislav Nedimović posetio je i opštinu Alibunar, selo Vladimirovac gde ja sa poljoprivrednicma razgovaro o cenama, sistemu za navodnjavanje, penzijskom osiguranju, ali Zakonu o poljoprivrednom zemljištu u državnoj svojini.

U Vladimirovcu ministar je posetio gazdinstvo Branka Gajića, koji se već 40 godina bavi poljoprvredom  i ima 50 hektar zemlje, obrađuje  sa sinom oko 110 hektara, pod suncokretom, pšenicom i kukuruzom.

Na teritoriji Opštine Alibunar oko 80 posto stanovništva se bavi ratarstvom, zato  je poseta ministra Nedimovića izuzetno značajna, rekao je Dušan Dakić predsednik Opštine. On je istako da je bio uspešan razgovor ministra i poljoprvrednika u Vladimirovcu.

Branislav Nedimović je  istakao da su poljoprivrednike najviše zanimale subvencije i rekao je da  ove godine ima dovoljno novca, više za oko 60 miliona evra za ovu namenu. On je zadovoljan što ima sve više učesnika u sistemu i kazao da u Ministarstvu  planiraju  da od sledeće godine krene elektronsko plaćanje subvencija, kako bi se ubrzao postupak.

Related posts

Pančevački derbi u nedelju

Nikoleta Dragaš

Bogoljub Karić u emisiji “Lice nacije”

Jasmina Petkovic

Vlada Srbije i Pokrajinska vlada podržale celokupan projekat rekonstrukcije Narodnog muzeja u Pančevu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija