24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Međunarodni dan muzeja u Pančevu

Povodom Svetskog dana muzeja u pančevačkom Narodnom muzeju otvoren je veliki broj izložbi, a organizovan je i kulturno-umetnički program. Izložbe i događaje posetio je veliki broj naših sugrađana.

Međunarodni dan muzeja u svetu se obeležava 18. maja još od 1977.godine, na preporuku Međunarodnog muzejskog veća, sa ciljem afirmacije muzeja kao javnih ustanova. Ove godine Narodni muzej Pančevo je nizom aktivnosti obeležio 18. maj. U prostorijama Muzeja otvorena je izložba „Tragom banatske železnice“, kao i „Rumuni i Srbi u Banatu“, Nikola Vlajić održao je predavanje „Kazivanje o Prota Vasi“, a posetioci su mogli da uživaju i u koncertima. Nastupio je „Trio Alegra“, tamburaši i „Bane Gluvakov TRIO“.

Miroslav Birclin smatra da je važno održavati tradiciju obeležavanja Dana muzeja, kako bi deca, koja će sa roditeljima posetiti ovaj događaj, postala i sama publika.

Osim što su mogli da posete izložbe i uživaju u muzičkom programu naši sugrađani mogli su nešto i da kupe na bazaru ispred Narodnog muzeja.

L. T.

Related posts

VUČIĆ PRIHVATIO IZVINJENJE FRANCUSKE! Hvala vam na divnim rečima i poštovanju za srpske žrtve – Makronu veličanstven doček!

Zorana Stekovic

VUČIĆ OBIŠAO POPLAVLJENA PODRUČJA U SRBIJI! U najkraćem roku saniraćemo štetu, TO ZA DRŽAVU NIJE VELIKI PROBLEM!

Mica Milakov

Vučić i Erdogan telefonom o bilateralnim i odnosima u regionu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija