17. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić sa državnim sekretarom i ministrom javne bezbednosti Kine Džao Kedžijem

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa državnim sekretarom i ministrom javne bezbednosti Narodne Republike Kine Džao Kedžijem, čija poseta, kako je naglašeno u razgovoru, predstavlja još jednu potvrdu da „čelično prijateljstvo“ i sveobuhvatno strateško partnerstvo dveju zemalja jača u svim oblastima saradnje, pa tako i u domenu bezbednosti, što je od posebnog značaja u svetlu novih globalnih izazova.

 

Ministar Džao je predsedniku Vučiću preneo pozdrave predsednika Sija, rekavši da Kina izuzetno ceni veliki doprinos predsednika Vučića razvoju bilateralnih odnosa i iskrenu podršku inicijativi „Pojas i put“.

 

Uzvrativši pozdrave predsedniku Siju, predsednik Vučić je još jednom zahvalio na gostoprimstvu i počastima koje su mu ukazane tokom boravka u Kini, tokom Foruma lidera „Pojas i put“. On je i ovom prilikom ponovio čvrstu podršku principima Novog puta svile.

 

„Mislim da je to jedna od najvećih i najplodonosnijih inicijativa u istoriji. Poštovanje koje Kina iskazuje svim zemljama i njihovom pravu na razvoj i samostalno odlučivanje, bez obzira na njihovu veličinu, zaslužuje podršku svih koji veruju u ideale istinske ravnopravnosti i solidarnosti“, rekao je predsednik Vučić, istakavši da je prijateljstvo Srbije prema Kini otvoreno i iskreno.

 

Današnji sastanak je bio prilika da se ponovi uzajamna podrška u pitanjima od suštinskog interesa za dve zemlje. Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost na principijelnom i čvrstom stavu Kine po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije,  ponovivši čvrstu podršku Srbije politici „jedne Kine”.

 

On je naglasio da se Srbija iskreno raduje uspesima koje je Kina postigla u sprovođenju sveobuhvatnih reformi  u protekle četiri decenije i čestitao predstojeći značajan jubilej – 70. godišnjicu od osnivanja NR Kine.

 

Ministar Džao je rekao da je MUP Srbije najvažniji partner za saradnju Ministarstva javne bezbednosti Kine u centralnoj i istočnoj Evropi.

 

Related posts

Lončar za dansku televiziju: Uspeh u vakcinaciji rezultat posvećenost

Vanja Vićentić

Predsednik Vučić se danas sastaje sa Miloradom Dodikom

Zorana Stekovic

Vučić s jednim od najvećih modnih dizajnera Filipom Plejnom

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija