26. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Refundiranje 50 posto troškova prevoza za srednjoškolce

Srednjoškolci koji putuju u svoje škole, a do tog mesta nema linije ATP-a imaju pravo na refundaciju 50 posto troškova prevoza, kaže za regionalnu RTV Pančevo Suzana Jovanović, gradska većnica zadužena za rad, zapšljavanje i socijlanu politiku. Ova odluka primenjuje se od 1. februara.

Veliki broj srednjoškolaca koji se školuju van Pančeva a putuju do mesta gde ne postoji prevoz gradskog prevoznika ATP-a bilo je u neravnopravnom položaju jer su morali sami da plaćaju prevoz. Zato je Grad Pančevo intervenisao i promeni deo Odluko o finansijskoj prodrški porodicama sa decom, objašnjava Suzana Jovanović, članica Gradskog veća zadužena za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

Grad Pančevo je za ovu namenu izdvoji milion i po dinara i sredstva će se isplaćivato po polugodišu, zaključila je Suzana Jovanović. Odluka se odnosi samo na srednjoškolce, jer su studenti u drugom režimu, a neophondo je da donesu u Uslužni centar Gradske uprave potvrdu o redovnom školovanju i potvrdu o ceni karte.

Related posts

Uručeni sertifikati polaznicama obuka za knjigovođe, krojače i gerontodomaćice

Nikola Toadjer

Vršac: Ugostiteljski objekti se zatvaraju u 23 sata

Nikoleta Dragaš

Ministar Vulin: Gde god je bilo teško, i kad god je teško, Kopnena vojska je tu

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija