27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Mašinska škola Pančevo najbolja u mehatronici

U Mašinskoj školi u Pančevu održano je prvo revijalno takmičenje tehničara mehatronike koji ove godine završavaju četvrogodišnje školovanje. Takmičenje je organizovala škola u saradnji sa Zajednicom mašinskih škola Srbije a podržano je od Kompanije NIS Gaspromnjeft. Pobednik takmičenja je Mašinska škola Pančevo u konkurenciji osam ekipa.

Učenici iz Pančeva, Lajkovca, Subotice, Novog Bečeja, Pirota, Kragujevca, Čačka i Beograda takmičili su se na prvom revijalnom takmičenju tehničara mehatronike u Pančevu. Učenci Mašinske škole iz našeg grada kažu da su se na redovnoj nastavi pripremali i za ovo takmičenje.

Smer tehičar meharonike postoji u Srbiji već 11 godina, a prošle godine rodila se ideja da se i takmičenje u znanju iz mehatronike organizuje u jednoj od škola u Srbiji.

Smer tehničar mehatronike od prošle godine je izašao iz ogleda i to je bio  jedan od razloga zašto nije bilo takmičenja mehatroničara.

Zahvaljujući Kompaniji NIS Gaspromnjeft Mašinska školi je dobila najsavremeniji Kabinet za mehatroniku. Prepoznali su i koliko je važno da se održi i takmičenje u mehatronici.

Mašinska škola je takmičenje organizovala u saradnji sa Zajednicom Mašinskih  škola Srbije, čiji predsednik Siniša Kojić kaže da je važno da privrednici podržavaju ovakve događaje.

Grad Pančevo aktivno radi sa škola na unapređanju znanja učenika i uvođenju novih smerova, rekla je Tatjana Božić, gradska većnica zadužena za obrazovanje.

U Pančevu veruju da će se od naredne godine takmičenje tehničara mehatronike biti i u planu Ministarstva prosvete,  a cilj je da se od najboljih napravi reprezentacija Srbije koja će pokazati svoje znanje na takmičenjima u Evropi i svetu.

 

Related posts

Još 242 slučaja Covid-19 u Srbiji, četiri osobe preminulo, 36 na respiratorima

Zorana Stekovic

Novi red vožnje gradskog saobraćaja (od 15. januara 2019)

Nikoleta Dragaš

Vučić čestitao rođendan Si Đinpingu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija