25. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Dan muzičke škole obeležen koncertom

Muzička škola “Jovan Bandur” proslavila je Dan škole koncertom u Kulturnom centu. Učenici, koji su nagrađivani na proteklim takmičenjima, pokazili su svoje umeće i zbog čega su najbolji u državi.

Kako tradicija nalaže, Muzička škola “Jovan Bandur” proslavila je Dan škole nizom koncerata. Glavni je bio u Kulturnom centru, na kojem su nagrađivani učenici mogli da pokažu svoje umeće i zbog čega su najbolji ili među najboljima u državi i na međunarodnim takmičenjima.

Muzička škola poznata je po tome da barem jednom nedeljno održava koncert. Kako direktorka kaže, a i sami učenici, na početku školovanja mnogi dečaci i devojčice želeli su da sviraju druge instumente. Spletom okolnosti ili igrom sudbine, želje im se nisu ostvarile, ali kažu da se nisu pokajali zbog te odluke.

Ove godine, škola obeležava 69 godina postojanja i rada. Prema rečima direktorke Snežane Đokić, i 2019. školsku godinu privode uspešno, na Republičkom takmičenja bilo je tri laureata i devet prvih nagrada. U toku školske godine, koja je u toku, ukupno su osvojili blizu 160 nagrada.

Related posts

Važan dan za našu zemlju: Srbija se vraća na nebo visoke industrije, investitor je – MTU Aero endžins

Mica Milakov

Nina Mitić: Koliko je opozicija nemoćna pokazuje činjenica da svakodnevno iznose laži o imovini Andreja Vučića

Jasmina Petkovic

Vučić i Irinej obišli završne radove na unutrašnjem uređenju Hrama Svetog Save

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija