1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Šumarijada na Čardaku: Četrnaest godina druženja i sportskog nadmetanja

Na Čardaku u Deliblatskoj peščari odžana je 14. Šumarijada, radničko-sportske igre zaposlenih u Javnom preduzeću “Vojvodinašume”. Oko 500 učesnika takmičilo se u 7 sportskih i 6 radnih disciplina. Najbolje rezultate ostvarili su zaposleni u Šumskom gazdinsnstvu “Sremska Mitrovica”.

Šumarijada, skup sportski i radnih disciplina zaposlenih u Javnom preduzeću “Vojvodinašume” odžava se već 14 puta u maju jer se vezuje za rođendan preduzeća, koje je osnovano 8. maja 2002. godine. Šumarijadu je otvorila Marta Takač, direktorka JP “Vojvodinašume”.

 

Jedanaest puta Šumarijada je organizovana na Čardaku u Deliblatskoj peščari, kojom gazduje Šumsko gazdinstvo “Banat” iz Pančeva, zbog idealnih uslova za održavanje ovakve manifestacije. Na Šumarijadi se radnici kroz sportske i proizvodne aktivnosti druže i rado dolaze ovde, kaže Marta Takač.

Najatraktivnije za posetioce i goste Šumarijade je takmičenje u sečenju stabla, a učesnici ovog takmičenja su i reprezentativci Srbije.

Održano je takmičenje u  sedam sportskih dispciplina, to su mali fudbal, pikado, odbojka, stoni tenis, šah, gađanje glinenih golubova i nadvlačenje konopca, gde su najbolji bili zaposleni u Šumskom gazdinstu „Banat“ Pančevo. Kažu da je za pobedu presudno bilo iskustvo.

 

Na kraju takmičarskog dela dodeljene su medalje i pehari najboljima. Sveukupni pobednik 14. Šumarijade je Šumsko gazdinstvo “Sremska Mitrovica”.

Naredne godine Javno preduzeće “Vojvodinašume”, u čijem sastavu su osim gazdinstva iz Pančeva i Sremske Mitrovice i gazdinstva iz Sombora,  Novog Sada i Direkcija Lovoturs, puni 18. godina. U sklopu obeležavnja punoletstva biće odžana i 15. jubilarna Šumarijada. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

SNS Vojvodine najoštrije osuđuje napade lažova i kriminalca Borislava Novakovića na Andreja Vučića i Miloša Vučevića

Nikoleta Dragaš

Pančevački derbi pripao “Železničaru”

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić sutra s potpredsednikom ruske vlade

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija