18. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Šumarijada na Čardaku: Četrnaest godina druženja i sportskog nadmetanja

Na Čardaku u Deliblatskoj peščari odžana je 14. Šumarijada, radničko-sportske igre zaposlenih u Javnom preduzeću “Vojvodinašume”. Oko 500 učesnika takmičilo se u 7 sportskih i 6 radnih disciplina. Najbolje rezultate ostvarili su zaposleni u Šumskom gazdinsnstvu “Sremska Mitrovica”.

Šumarijada, skup sportski i radnih disciplina zaposlenih u Javnom preduzeću “Vojvodinašume” odžava se već 14 puta u maju jer se vezuje za rođendan preduzeća, koje je osnovano 8. maja 2002. godine. Šumarijadu je otvorila Marta Takač, direktorka JP “Vojvodinašume”.

 

Jedanaest puta Šumarijada je organizovana na Čardaku u Deliblatskoj peščari, kojom gazduje Šumsko gazdinstvo “Banat” iz Pančeva, zbog idealnih uslova za održavanje ovakve manifestacije. Na Šumarijadi se radnici kroz sportske i proizvodne aktivnosti druže i rado dolaze ovde, kaže Marta Takač.

Najatraktivnije za posetioce i goste Šumarijade je takmičenje u sečenju stabla, a učesnici ovog takmičenja su i reprezentativci Srbije.

Održano je takmičenje u  sedam sportskih dispciplina, to su mali fudbal, pikado, odbojka, stoni tenis, šah, gađanje glinenih golubova i nadvlačenje konopca, gde su najbolji bili zaposleni u Šumskom gazdinstu „Banat“ Pančevo. Kažu da je za pobedu presudno bilo iskustvo.

 

Na kraju takmičarskog dela dodeljene su medalje i pehari najboljima. Sveukupni pobednik 14. Šumarijade je Šumsko gazdinstvo “Sremska Mitrovica”.

Naredne godine Javno preduzeće “Vojvodinašume”, u čijem sastavu su osim gazdinstva iz Pančeva i Sremske Mitrovice i gazdinstva iz Sombora,  Novog Sada i Direkcija Lovoturs, puni 18. godina. U sklopu obeležavnja punoletstva biće odžana i 15. jubilarna Šumarijada. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Dr Milika Ašanin: Izuzetno teška noć je za nama

Jasmina Petkovic

NIS nastavlja da razvija projekat „Obudovac“ u Republici Srpskoj

Zorana Stekovic

Danas je Sveti Jovan

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija