22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

“Prolećni dan” okupio udruženja iz cele Srbije

U holu Osnovne škole “Miroslav Antić” održana je manifestacija “Prolećni dan” u organizaciji Udruženja “Vešte ruke”. “Prolećni dan” je okupio 46 udruženja iz cele Srbije, koja su pokazala svoje umeće u izradi ručnih radova, pravljenju kolača… Dodeljene su i nagrade za najlepše jastuče i najlepšu vezenu maramicu koje su stigle zahvaljujući konkursu koje raspisuje Udruženje “Vešte ruke”.

Ove nedelje pun je bio hol Osnovne škole “Miroslav Mika Antić” zahvaljujući još jednoj manifestaciji u gradu. “Prolećni dan” su osmislile članice Udruženja “Vešte ruke” pre tri godine s idejom da se Udruženja povezuju, druže, razmenju iskustva, ali i ekonomski osnaže.

Prolećni dan Udruženje “Vešte ruke” organizuje u saradnji sa Osnovnom školom “Miroslav Antić”.

Grad Pančevo, Savet za rodnu ravnopravnost  uvek se odaziva na pozive kada se održavaju ovakve manifestacije, a  to će činiti i udubuduće, ističe Ivana Rosić, predsednica gradskog Saveta za rodnu ravnopravnost.

Veliki broj Udružnje iz cele Srbije predstavio je šta ume i šta radi, a među  njima je i Udruženje “Novoseljanke”.

Drugu godinu Udruženje “Vešte ruke” rapisalo je konkurs za najlepšte jastuče i najlepšu vezenu maramicu, ove godine je stiglo oko 100 radova, a najbolji su nagrađeni. U programu su učestvovala i Kulturno-umetnička  društva i učenici “Mikine” škole, koji su bili i volonteri na manifestaciji.

Related posts

Predsednik Vučić u Beogradu na vodi: Ponosan sam na naše najveće gradilište, ovde radi 2.850 ljudi

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić: Nema igre sa državom!

Ivana Bogdanovski

Pijačni barometar za subotu 30. maj

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija