12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

“Prolećni dan” okupio udruženja iz cele Srbije

U holu Osnovne škole “Miroslav Antić” održana je manifestacija “Prolećni dan” u organizaciji Udruženja “Vešte ruke”. “Prolećni dan” je okupio 46 udruženja iz cele Srbije, koja su pokazala svoje umeće u izradi ručnih radova, pravljenju kolača… Dodeljene su i nagrade za najlepše jastuče i najlepšu vezenu maramicu koje su stigle zahvaljujući konkursu koje raspisuje Udruženje “Vešte ruke”.

Ove nedelje pun je bio hol Osnovne škole “Miroslav Mika Antić” zahvaljujući još jednoj manifestaciji u gradu. “Prolećni dan” su osmislile članice Udruženja “Vešte ruke” pre tri godine s idejom da se Udruženja povezuju, druže, razmenju iskustva, ali i ekonomski osnaže.

Prolećni dan Udruženje “Vešte ruke” organizuje u saradnji sa Osnovnom školom “Miroslav Antić”.

Grad Pančevo, Savet za rodnu ravnopravnost  uvek se odaziva na pozive kada se održavaju ovakve manifestacije, a  to će činiti i udubuduće, ističe Ivana Rosić, predsednica gradskog Saveta za rodnu ravnopravnost.

Veliki broj Udružnje iz cele Srbije predstavio je šta ume i šta radi, a među  njima je i Udruženje “Novoseljanke”.

Drugu godinu Udruženje “Vešte ruke” rapisalo je konkurs za najlepšte jastuče i najlepšu vezenu maramicu, ove godine je stiglo oko 100 radova, a najbolji su nagrađeni. U programu su učestvovala i Kulturno-umetnička  društva i učenici “Mikine” škole, koji su bili i volonteri na manifestaciji.

Related posts

SVEČANO OTVOREN ŽEŽELJEV MOST Predsednik Vučić: Hoćemo više i moramo bolje

Nikoleta Dragaš

Poslovni savet privrednih komora za bolju saradnju Srbije i Saudijske Arabije

Jasmina Petkovic

Vučić od danas na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija