29. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Promocija gimnazijskog IT smera u Savinoj školi

IT odeljenje koje će ove školske godine upisati 20 pančevačkih đaka, promovisano je u Osnovnoj školi “Sveti Sava”. Predstavljeno je koje mogućnosti pruža, kako i šta će đaci učiti.

U Osnovnoj školi “Sveti Sava” promovisano je IT odeljenje, koje će od ove godine u pančevačkoj gimnaziji upisati 20 učenika. Prema rečima direktorke škole, Marije Poljak, već ima zainteresovanih učenika iz Osnovne škole “Sveti Sava”. Sklonost ka matematici i fizici, jedan je od preduslova koji bi trebalo budući it-ovci da poseduju, ukoliko žele da pohađaju ovo odeljenje. Prijavljivanje je od 10. do 17. maja u Gimnaziji “Uroš Predić”.

Profesorka Informatike Milena Mihailović Jovanović prisutnim učenicima predočila da se IT sektor ubrzano razvija i konstantno su neophodni stručnjaci različitih profila u tim oblastima. Samim tim informatičko obrazovanje postaje jedno od najvažnijih za školovanje i rad.

Gimnazijsko odeljenje predstavlja specijalizovano odeljenje za učenike sa izraženijim računarskim kompetencijama, ka sklonostima za logičkim razmišljanjem i interesovanjem za računarske programe. Pruža prohodnost ka fakultetima koje školuju IT stručnjake, ali isto tako ne uskraćuje mogućnosti upisa na fakultete drugih oblasti. Prednosti ovakvih odeljenja su da će učenici ovladati osnovnim, ali i naprednijim konceptima programiranja, razumeće računarske mreže, mrežne slojeve i protokole i znati šta je neophodno i šta je potrebno da bi te mreže bile bezbedne.

Related posts

Predsednik Vučić sa generalnom sekretarkom OEBS-a

Ivana Bogdanovski

Zvezda posle preokreta ubedljivo pobedila Mladost

Vanja Vićentić

Ministar Vulin: Pokazaćemo jaku vojsku i koliko Srbija može da bude sigurna i mirna

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija