13. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Grad subvencioniše plaćanje komunalija građanima sa najnižim primanjima

Grad Pančevo doneo je odluku da subvencioniše plaćanje svih komunalnih usluga Pančevcima koji imaju mala primanja, koji nisu korisnici novčane socijalne pomoći, u iznosu od 10 odsto. Ova odluka primenjuje je od 1. februara, a do sada se prijavilo oko 100 naših sugrađana. Zainteresovani treba da u Uslužni centar Gradske uprave donesu prosek primanja, broj članova porodice i Uverenje o imovnom stanju iz katastra.

Gradjani koji imaju mala primanja imaju mogućnost da podnesu zahteve u Uslužnom centru Gradske uprave i ostvare pravo da im se svaki račun za komunalne usluge, a to su računi za vodu, smeće, grejanje i socijalno stanovanje umanje za 10 odsto, što subvencioniše Grad, kaže Suzana Jovanović, članica gradskog veća zadužena za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku. Ipak, malo građana se prijavilo za ove subvencije, iako se odluka primenjuje od 1. februara.

Zbog strogih kriterijuma, u Gradu Pančevu su odlučili da povećaju ove subvencije, ističe Suzana Jovanović.

Grad je u ovoj godini izdvojio 11 miliona dinara za sve usluge, a do sada je utrošeno malo novca, objašnjava Suzana Jovanović. Porodice sa malim primanjima mogu da dođu u Uslužni centar i saznaju na koji način mogu da ostvare ovo pravo, koje kada se jednom utvrdi se koristi cele godine.

Related posts

Vučić: Da su nas ostavili na miru, možda bismo se i dogovorili sa Albancima

Zorana Stekovic

Ministar Vulin: Od danas „Kobre“ ponovo Odred neposredno potčinjen načelniku Generalštaba

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić: Svi saglasni sa spuštanjem cenzusa

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija