17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Aleksa, Miloš i Igor među najboljim timovima u kodiranju robota

Na Republičkom takmičenju u kodiranju robota održanom u Beogradu, od 80 učesnika iz 28 škola, učenici “Isidorine” osvojili su drugo mesto. Takmičenje KODigranje deo je programa “Bitka za znanje”.

Učenici Osnovne škole “Isidora Sekulić” osvojili su drugo mesto u programiranju robota na takmičenju održanom u Beogradu. Zadatak je podrazumevao rešavanje problema s upotrebom

više robota, što je zahtevalo dodatnu kreativnost i veštine u programiranju. To našim drugarima nije predstavljalo problem pošto mašta i talenat im ne manjkaju. Oni su super trojka iz Pančeva – Aleksa Tanušević, Miloš Dragnić, Igor Romanić.

Ovo nije nimalo lak zadatak, iziskuje punu pažnju i dodatno pripremanje za takmičenja na republličkom nivou. Trud učenika, ali i nastavnika nezaobilazan je deo ukoliko želite dobre rezultate, istakla je profesorka Informatike Ivana Vlačić.

A šta se od učenika zahteva pri programiranju i kako izgleda taj proces.

Pet najboljih timova imaće priliku da učestvuje na Evropskom takmičenju MakeX, koje će u oktobru biti organizovano u Zagrebu, nakon čega će najbolje plasirana ekipa iz Srbije moći da učestvuje i na Svetskom MakeX takmičenju u Gvangdžou u Kini u decembru. Svetsko takmičenje, ove godine će se održati po drugi put, a 2018. godine već je bilo okupilo 350 timova iz 50 različitih gradova iz 20 zemalja širom Evrope, Azije, Amerike i Okeanije.

 

 

 

 

 

 

Related posts

Danas je Đurđevdan

Nikoleta Dragaš

Vučić zahvalio građanima na podršci

Nikoleta Dragaš

Vučić i Orban posetili Narodni muzej

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija