23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Sajam zapošljavanja u Pančevu privukao veliku pažnju građana

Jedna od mera lokalnog akcionog plana zapošljavanja je i Sajam, koji je održan danas na Korzou. U ponudi je bilo više od 400 radnih mesta, a 40 poslodavaca tražilo je radnike raznih profila.

Na Sajmu zapošljavanja u Pančevu održanom 8. maja 40 poslodavaca ponudilo je 438 radnih mesta. Od 11 do 13 sati Korzo je bio pun ljudi koji su tražili posao.

Ponuda poslova je bila raznolika, od mašinskih inžinjera preko pekara, do zdravstvenih radnika.

U uvodnom obraćanju na Sajmu zapošljavanja, Suzana Jovanović,  većnica zadužena za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku kazala je da je ovo jedna od mera koja se sprovodi kako bi naši sugrađani lakše našli posao. Da bi do ovoga došli neophodna je saradnja na republičkom,  pokrajinskom i lokalnom nivou. Takođe potrebno je i da grad Pančevo blisko sarađuje sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Zainteresovanim sugrađanima na štandu grada Pančeva bile su dostupne sve potrebne informacije u vezi sa otvorenim javnim pozivom koji se odnosi na meru aktivne politike zapošljavanja „samozapošljavanje“ (sredstva za otvaranje privrednog društva ili preduzetničke radnje, nabavku opreme i adaptaciju prostora) i meru aktivne politike zapošljavanja “Otvaranje novih radnih mesta”. Ove godine izdvojeno je bllizu 55 miliona dinara za lokalni plan zapošljavanja.

Related posts

PREDSEDNIK VUČIĆ U SAVA CENTRU : Kina nema pouzdanijeg partnera od Srbije !

Mica Milakov

Više od 4.000 zaraženih, preminulo 16 osoba

Nikoleta Dragaš

JOŠ 82 NOVA SLUČAJA KORONE U SRBIJI!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija