20. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić sa delegacijom kineske kompanije Šinju

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom kineske kompanije Šinju, povodom potpisivanja Memoranduma o razumevanju između ove kompanije, Grada Niša i Ministarstva privrede Republike Srbije.

 

Predstavnici kompanije Šinju, jednog od vodećih proizvođača rasvete za automobilsku industriju u Kini, iskazali su zainteresovanost za otvaranje fabrike u Srbiji, koja bi snadbevala klijente iz Evrope. Članovi delegacije kineske kompanije su istakli da bi realizacija prve faze ovog projekta trebalo da počne 2020. godine u Nišu, na površini od oko 14 hektara. Ukupno ulaganje bi iznosilo oko 50 miliona evra, a planirano je zapošljavanje 1000 radnika, s mogućnošću povećanja broja radnih mesta u zavisnosti od potražnje klijenata na evropskom tržištu, među kojima su BMW, VW, AUDI, RENAULT, OPEL.

 

Predsednik Vučić je istakao da odluka kineske kompanije Šinju da ulaže u Srbiju predstavlja još jednu potvrdu da Kina u našoj zemlji vidi pouzdanog partnera. «Kinezi u Srbiju ulažu najviše od svih zemalja Jugoistočne Evrope, pre svega u svoje fabrike, od Železare, Linglonga, Ziđina i drugih», naglasio je predsednik Vučić, istakavši da su to investicije vredne više milijardi evra.

 

Kompanija Šinju trenutno ima proizvodnju samo u Kini, te bi otvaranje fabrike u Srbiji bio prvi proizvodni pogon ove kompanije van granica Kine.

 

 

Related posts

Srbija, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, nezaustavljivo napreduje

Jasmina Petkovic

Za radnike u samoizolaciji i obolele naknada u visini pune zarade

Nikoleta Dragaš

Dva dana sporta na Kotežu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija