26. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Savremena igra i klasičan balet – prijave od 10. do 13. maja

Učenici koji žele da pohađaju Srednju baletsku školu mogu se prijaviti od  10. do 13. maja, dok je prijemni 2. juna za klasičan balet i 3. juna za savremenu igru. Svi zainteresovani za Osnovnu baletsku takođe se mogu prijaviti i polagati prijemni ispit od 10. do 14. juna.

Pravo na upis u Osnovnu baletsku školu imaju devojčice od 10 do 12 godina, odnosno dečaci od 9 do 14, a koji su u redovno sistemu školovanja. Prema rečima direktora Mihajla Vukobratovića, u izuzetnim situacijama kada je dete mlađe, a želi da pohađa Baletsku školu može da polaže za to predviđeni prijemni ispit. Svi prijavljeni učenici će prijemni ispit moći da polažu od 10. do 14. juna.

U Baletskoj školi “Dimitrije Parlić” planom upisa odobrena su dva odeljenja, za savremenu igru i klasičan balet. Pravo na upis u Srednju baletsku imaju svi koji su završili osnovnu  ili Osnovnu baletsku školu.S tim što oni koji nisu završili Osnovnu baletsku polažu diferencijalne ispite.

Za Srednju baletsku školu na raspolaganju je 12 mesta, odnosno po šest za oba odeljenja. Pripreme za diferencijalne ispite će biti organizovane sredinom maja.

 

Related posts

Dačić: Srpski državljani iz Kine stižu u Francusku oko 14 časova

Aleksandra Miloševska

Premijerka uručila ključeve stanova pripadnicima snaga bezbednosti

Vanja Vićentić

Ministar Vulin: Nijedan policajac ne izlazi na ulicu da bi se tukao

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija