24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić za TV Pink: Stiže novi veliki strani investitor u Srbiju, najverovatnije u okolini Pančeva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će u utorak objaviti koji važni evropski invetitor dolazi u Srbiju, ali je rekao da se  radi o pogonu iz sfere haj-teka, kao i da će zaposliti nekoliko stotina inženjera.

Nalaziće se kako kaže, ili u Južnom Banatu ili u Sremu.

– Mislim da je Pančevo ili okolina Pančeva za njih idealno mesto.Ne smem zasad da otkrijem ko je to, naljutiće se investitori – dodao je on i naglasio da je to jedna velika vest, da je to signal drugim investitorima da je jedna velika i moćna evropska kompanija baš izabrala Srbiju.

Za 10 dana otvaramo Grdeličku klisuru i kompletan južni krak Koridora… Mnogo sam i srećan i ponosan, mnogo se radujem…  – rekao je predsednik države Aleksandar Vučić u televizijskom uključenju uživo iz Predsedništva na Andrićevom vencu.

Vučić je ponovo najavio povećanje plata u javnom sektoru, pre svih medicinskim sestrama kako bi se zaustavio njihov odlazak, kao i da je to moguće samo uz otvaranje ovako velikih fabrika i ovako velike investicije.

– Svaki političar bi voleo da isplaćuje platu od 2.000 evra, ali nema od čega! Ne može, mora da se zaradi – dodao je on i pojasnio da mnogi misle da je u politici važna tehnika, ali da nije tako.

– U politici je važan plan… program, ono što imate da ponudite građanima, a ne decibeli i ova vika koju čujete – rekao je osvrnuvši se na, kako je kazao, šatorovanje na ispred zgrade Predsedništva, u Pionirskom parku, u kojem je za vikend MUP inače planirao druženje posvećeno najmlađima i to sa policijskim službenim psima, konjima, ponijima u malom padoku… Taj najavljivani događaj je otkazan zbog najave učesnika protesta da će na tom mestu u centru Beograda postaviti svoje šatore.

Related posts

Ministar Vulin: Ne znam kakva je EU perspektiva zemlje u kojoj se predstavnik hrvatskog naroda bira bošnjačkim glasovima

Nikoleta Dragaš

Vučić sa generalnim direktorom i predsednikom uprave Ruskih železnica

Zorana Stekovic

Teško povređen radnik u Hotelu “Tamiš”

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija