25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije

Mladi matematičari Srbije prvi ekipno na Olimpijadi u Moldaviji

Na 36. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi, koja se od 29. aprila do 5. maja održava u Moldaviji, mladi matematičari iz Srbije osvojili su prvo mesto ekipno, saopštilo je danas Društvo matematičara Srbije.

U konkurenciji 11 zvaničnih i šest gostujućih zemalja, matematička ekipa Srbije je sa 182 poena osvojila prvo mesto, a pojedinačno su mladi matematičari osvojili tri zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane medalje, navedeno je u saopštenju.

Zlatne medalje osvojili su Aleksa Milojević, Jovan Toromanović i Miloš Milićev.

Srebrnu medalju osvojio je Pavle Martinović, dok su bronzane medalje zaslužili Jelena Ivančić i Vladimir Viktor Mirjanić. Svi članovi ekipe su učenici Matematičke gimnazije iz Beograda, a ekipu su vodili dr Bojan Bašić i dr Dušan Đukić.

Čestitka i od premijerke Ane 

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, čestitala je danas mladim matematičarima iz Srbije za osvojeno ekipno prvo mesto na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi, koja se od 29. aprila do 5. maja održava u Moldaviji.

“Još jedan fantastičan uspeh mladih matematičara iz Srbije. Čestitam od srca našim šampionima koju su osvojili ekipno prvo mesto u Moldaviji. Vi ste naši najbolji ambasadori u svetu i predstavljate pravo lice Srbije”, navedeno je u čestitki. Ona im se zahvalila što su Srbiju učinili ponosnom i poželele im još mnogo uspeha na narednim takmičenjima, kao i istrajnosti u daljem obrazovanju i školovanju.

 

Related posts

U Srbiji je potvrđeno 2.068 novih slučajeva koronavirusa

Ivana Bogdanovski

“Spartakus” stigao u dvorište Ekonomske škole

Ivana Bogdanovski

Ministar Vulin: Nijedan policajac ne izlazi na ulicu da bi se tukao

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija