21. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije

“Besmrti puk” i u Pančevu

Na Dan pobede, 9. maja, biće održana internacionalna manifestacija „Besmrtni puk”. Prošle godine ova akcija u Srbiji bila je održana u šest gradova,ali zbog velikog interesovanja građana 2019. će se marširati u 11 i to u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu, Užicu, Kruševcu, Kikindi, Somboru, Pančevu i Paraćinu.
„Velike žrtve u svim ratovima, obavezuju nas da ponosno koračamo zajedno, pod jednom zastavom. Ponesite slike predaka i stradalih u ratovima devedesetih i pridružite se besmrtnom puku u 11 gradova Srbije”, navode iz organizacije ove manifestacije.
Inače, „Besmrti puk” se održava svake godine na Dan pobede 9. maja. Ovaj pokret je potekao u Rusiji, formalno za godinu početka uzima se 2011. kada je ulicama ruskog grada Tomska marširalo pet hiljada ljudi noseći portrete svojih predaka stradalih u Otadžbinskom ratu. Prošle godine u Moskvi u „Besmrtnom puku”, pored Putina marširali su i Aleksandar Vučić i predsednik Izraela Benjamin Netanjahu. Ova akcija je 2018. održana u oko 40 zemalja sveta, uključujući SAD, Nemačku, Veliku Britaniju, Francusku, Austriju, Italiju, Kinu i mnoge druge države u gde je „Besmrtni puk“ marširao u više gradova.
Zanimljivo je da je prošlogodišnji „Besmrtni puk” u Beograud bio jedan od najbrojnijih u čitavom svetu izvan teritorije bivšeg Sovjetskog Saveza.
Šetnja će biti održana bez bilo kakvih političkih obeležja i simbola i imaće isključivo rodoljubivi i moralni karakter.

Related posts

Rasprodaja u “Đaku”, svi sportski brendovi od 1999,00 do 6999,00 dinara

Jasmina Petkovic

Radno vreme prodavnica i supermarketa

Mica Milakov

Direktor bolnice Omoran opstruiše istragu protiv Vešovićke?

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija