17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Nekategorizovano

Vučić čestitao caru Naruhitu stupanje na presto

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je, povodom stupanja na carski presto Japana, čestitku caru Naruhitu, u kojoj se, uz najbolje želje za uspeh na odgovornoj dužnosti i dalji napredak Japana, između ostalog, kaže:

“Uveren sam da će nastupajuća „Reiva“ era doneti sreću, blagostanje, mir i harmoniju Vašoj lepoj zemlji, carskoj porodici i prijateljskom narodu Japana.

Sa zadovoljstvom konstatujem da se bilateralna saradnja Srbije i Japana uspešno razvija, uz politički dijalog koji odlikuje međusobno poštovanje, razumevanje i solidarnost. Tome je posebno doprinela prošlogodišnja poseta Srbiji premijera Japana Šinzo Abea, dajući snažan podsticaj za dalje unapređenje saradnje dve zemlje u političkoj, privrednoj, kulturnoj i drugim oblastima. Takođe, posebno smo ponosni i na činjenicu da su Srbija i Japan nedavno doneli važnu zajedničku odluku da se 1882. godina, kao godina prve diplomatske prepiske između kralja Milana Obrenovića i japanskog cara Meiđija, ustanovi kao „Godina prijateljstva Srbije i Japana“, navodi u čestitki predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je uputio pismo i dosadašnjem caru Akihitu, u kojem mu, između ostalog, zahvaljuje za njegov doprinos razvoju srpsko-japanskih odnosa.

Related posts

Ana Brnabić: Srbija povlači odluku o proterivanju Crnogorskog ambasadora

Vanja Vićentić

Zdravko Čolić – Naxi Zvezda za sva vremena!

Bojana Kecic

„Gradnja jedne od najtežih deonica, spajamo Srbiju i Crnu Goru“

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija